Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman (Iosefinii lui Murialdo): O vară cu adevărat excepțională. Provocările se trăiesc și se câștigă

Cu siguranță coronavirus a rămas vara aceasta prezent, în ascuns, dar și-a pierdut coroana. Acestea nu sunt simple impresii ale celor care au trăit din plin această vară în curtea însorită a operei din Roman, ci viața trăită concret în mijlocul lor, a copiilor lui Murialdo.

Încă de la finalul lunii iunie, mulțumită măsurilor mai libere și datorită termoscanării, dezinfectanților și distanțării sociale, curtea noastră a fost plină de copii și tineri gata să-și descarce din energiile sănătoase în competiții sportive de fotbal, baschet, volei chiar și ping-pong, fotbal de masă și tam-tam.

O surpriză plăcută au fost și cele trei campuri ale cercetașilor care au fost organizate în luna august în cadrul activităților noastre. Limitările impuse nu au restrâns imaginația și creativitatea liderilor conduși de pr. Petru Țurcanu. Exploratorii, temerarii și lupișorii au putut experimenta câteva zile de fraternitate, muncă, joacă și antrenament conform spiritului lui Baden Powell completat și îmbogățit de nuanțe profunde murialdine. Nu au lipsit excursiile în Carpații sălbatici, un lanț muntos neatins.

Toată lumea a putut vedea cât de adevărat și actual este îndemnul lui Murialdo: "Îl slăvește pe Dumnezeu cel care dă slavă naturii și știe să citească cuvinte și imagini divine în cartea creației". Și așa a fost.

Nu în ultimul rând, aproape o "prelungire pozitivă" a anului Murialdin a fost campionatul de fotbal "Cupa Murialdo", care s-a bucurat de participarea a aproximativ o sută de tineri adolescenți de liceu din Roman și din împrejurimi care s-au "luptat" pentru un loc în clasament în nouă echipe în ultima săptămână a lunii august.

Totul a fost bine și sperăm că în continuare totul va fi și mai bine, mai ales acum, la începutul noului an școlar și pastoral, la redeschiderea centrului de consiliere "Te ascult", a Centrului de zi "Sfântul Leonardo Murialdo" și a centrului Cercetașii României - "Murialdo Into The Wild". Tinerilor cititori ai site-ului Murialdo Roman le deschidem ușile fraternității noastre pentru experiențe semnificative de viață, discernământ și pasiune apostolică în rândul tinerilor.

Totul va merge bine!

"Iosefinii lui Murialdo" din Roman

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Roman (Iosefinii lui Murialdo): O vară cu adevărat excepțională. Provocările se trăiesc și se câștigă


 

lecturi: 1360.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat