Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Nisiporești: Sărbătoarea Fericitei Veronica Antal

Miercuri, 26 august 2020, în biserica parohială din Nisiporești s-a celebrat Sfânta Liturghie cu ocazia comemorării Fericitei Veronica Antal, tânăra fecioară și martiră, ridicată la cinstea altarelor la 22 septembrie 2018. Sfânta Liturghie a fost prezidată de către PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, împreună cu pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, ministru provincial, și un mare număr de preoți alături de credincioși și cinstitori ai Fericitei Veronica Antal, veniți pentru a participa la sărbătoare.

Sărbătoarea Fericitei Veronica Antal a început încă de dimineață prin sosirea pelerinilor și direcționarea lor în locurile pregătite pentru ca participarea la sărbătoare să fie cât mai rodnică. Atât bustul fericitei Veronica, care se află în fața bisericii, cât și mormântul ei, care se află în interiorul bisericii, au fost locurile unde credincioșii au petrecut momente de rugăciune în tăcere și discreție până în momentul începerii Adorației Euharistice și rugăciunea Sfântului Rozariu, două atitudini de rugăciune fundamentale în viața spirituală a Fericitei Veronica.

Sfânta Liturghie în cinstea Fericitei Veronica Antal a început la ora 11.00, iar în cuvântul introductiv părintele paroh le-a urat bun venit PS Iosif Păuleț, părintelui provincial Damian-Gheorghe Pătrașcu, preoților și credincioșilor care au dorit să participe la sărbătoarea Fericitei Veronica Antal.

În cuvântul de învățătură, PS Iosif a scos în evidență modul extraordinar în care și-a trăit propria credință Fericita Veronica Antal, dar și mărturia ei de credință atât de exemplară și actuală pentru toți creștinii. Totodată, episcopul a enumerat câteva învățături pe care ni le transmite tuturor Fericita Veronica Antal: sfințenia nu este un privilegiu rezervat doar anumitor persoane, unei elite, ci dimpotrivă, fiecare dintre noi poate dobândi sfințenia prin îndeplinirea responsabilităților zilnice; să prețuim mai mult în viața noastră Sfânta Euharistie și Sfânta Liturghie; să dezvoltăm evlavia noastră față de Sfânta Fecioară Maria pe care Fericita Veronica a iubit-o și a prețuit-o atât de mult; să-l facem cunoscut pe Isus și învățătura sa celor din jurul nostru prin cuvinte și mărturie; să învățăm să-l iubim și să-l prețuim pe Isus Cristos asemenea Fericitei Veronica de care ea a rămas mereu alături, iubindu-l și slujindu-l până la sfârșitul vieții sale.

Înainte de a-i binecuvânta pe cei prezenți la celebrarea euharistică cu relicva fericitei, PS Iosif Păuleț i-a îndemnat pe toți pelerinii să revină la Nisiporești și să învețe de la Fericita Veronica Antal că drumul spre sfințenie presupune multe renunțări și sacrificii, dar și o bucurie profundă, care își are izvorul în milostivirea și bunătatea lui Dumnezeu.

Fr. Fabian Blaj

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 august: Nisiporești: Sărbătoarea Fericitei Veronica Antal


 

lecturi: 2646.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat