Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Nisiporești: Invitație la comemorarea Fericitei Veronica Antal

Miercuri, 26 august 2020, în biserica parohială din Nisiporești, unde se află mormântul și osemintele Fericitei Veronica Antal, se va celebra sfânta Liturghie prezidată de PS Iosif Păuleț, episcopul Diecezei de Iași, împreună cu ministrul provincial al Fraților Minori Conventuali din România, fr. Damian-Gheorghe Pătrașcu.

"Veniți pe urmele mele!", le spunea Veronica persoanelor care mergeau din Nisiporești la Hălăucești pentru a participa la Sfânta Liturghie. Oamenii o urmau și la propriu și la figurat, călcând pe urmele ei, prin zăpadă, prin praf, noroi, pe ulițe, pe cărări, dar și prin viață, pe unicul drum care duce spre desăvârșire, drumul spre cer, drum pe care Veronica la străbătut neînfricată.

Fericita Veronica Antal continuă să ne adreseze și nouă aceeași invitație: să pășim pe urmele ei, imitând dragostea puternică pe care ea o avea față de Isus și Sfânta Fecioară.

Fericita Veronica Antal (1935-1958), beatificată la 22 septembrie 2018, este comemorată în Dieceza de Iași la 26 august.

Credincioșii care vor participa la sărbătoarea Fericitei Veronica Antal vor avea posibilitatea să participe la ora de Adorație Euharistică (9.30-10.30), la sacramentul Spovezii și la Sfânta Liturghie care se va celebra la ora 11.00.

Fericita Veronica Antal, roagă-te pentru noi!

Vă așteptăm cu drag la sărbătoarea Fericitei Veronica Antal!

*

Reguli privind accesul și desfășurarea activităților

1. Accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase se face astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane.

2. La intrarea în lăcașul de cult sau în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase persoanele sunt obligate să își dezinfecteze mâinile cu dezinfectant, pus la dispoziție de organizatorii evenimentului religios.

3. În interiorul lăcașului de cult și în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase este obligatorie purtarea măștii, astfel încât să acopere gura și nasul.

4. Accesul credincioșilor care, după efectuarea triajului observațional, prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, temperatură), nu este permis.

5. Se vor plasa, la loc vizibil, anunțuri scrise privind regulile de igienă și distanțare fizică în lăcașul de cult și în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase.

6. La activitățile religioase din interiorul lăcașului de cult și din locațiile unde se organizează slujbe, acolo unde este posibil, se organizează circuite separate de intrare și ieșire, semnalizate explicit.

7. Slujbele oficiate de către personalul de cult, în aer liber (în curtea lăcașului de cult), se desfășoară cu menținerea distanței de 1,5 m între persoane.

8. Slujbele religioase desfășurate în curtea lăcașurilor de cult, nu sunt considerate adunări publice.

Măsuri sanitare specifice

1. În cadrul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult cu care credincioșii intră în contact, acestea se dezinfectează după fiecare utilizare.

2. Se dezinfectează periodic, o dată la 4 ore, obiectele sau suprafețele frecvent atinse (de exemplu, mânerele ușilor, balustrade, scaune).

Fr. Fabian Blaj, OFMConv.

* * *

Textele liturgice pentru Sfânta Liturghie în cinstea Fericitei Veronica Antal și adăugirea la Propriul sfinților în comemorarea Fericitei Veronica Antal din 26 august (în format Liturgia orelor), pot fi descărcate de pe site-ul Ordinului Fraților Minori Conventuali din România: www.ofmconv.ro.


 

lecturi: 2211.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat