Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Zaragoza (Spania): Prima sfânta împărtășanie

Duminică, 28 iunie 2020, a fost o zi deosebită pentru comunitatea catolică română din Zaragoza (Spania), deoarece doisprezece copii, cinci fete și șapte băieți, l-au primit pentru prima oară în inima lor pe Isus în sfânta Euharistie.

Călăuziți de părintele paroh Cristian Ciobancă, acești copii au participat activ la pregătirea catehetică aferentă acestui eveniment și l-au cunoscut mai bine pe Isus. După ce s-au spovedit, aceștia au primit pentru prima dată în viața lor sfânta Împărtășanie.

Îmbrăcați în haine de sărbătoare, strălucind de lumină și bucurie, au intrat în procesiune în biserică și au ocupat locurile rezervate lor în fața altarului. În cadrul sfintei Liturghii au citit lecturile și intențiile la rugăciunea credincioșilor, au cântat și au dus daruri la altar, făcând ca această sărbătoare sa fie și mai frumoasă.

Ascultând cuvântul lui Dumnezeu, împreuna am putut înțelege ca Isus este cu adevărat prietenul nostru și se oferă necondiționat inimilor noastre. La predică, pr. Cristian Ciobancă s-a adresat copiilor îndemnându-i să-l viziteze pe Isus mergând la biserică și să nu-l uite niciodată. De asemenea, ori de câte ori simt nevoia de a-l avea pe Isus aproape de ei îl pot chema în sufletul lor spunând "Isuse, te iubesc!" pentru că doar așa el va fi alături de ei și le va dărui pacea și fericirea adevărată.

Celebrarea s-a încheiat cu un cuvânt de mulțumire din partea unui copil și înmânarea amintirilor fiecărui copil care au făcut ca într-adevăr această zi să fie de neuitat.

Sperăm ca acești copii să aibă grijă ca sufletele lor să fie mereu curate pentru a-l primi cât mai des pe prietenul lor și al tuturor, Isus Cristos. Dorim ca ei să rămână mereu uniți cu el exact ca în aceasta zi pentru că doar el îi va ajuta să aleagă mereu calea cea dreaptă și să fie martori adevărați ai iubirii sale.

Mai multe imagini au fost publicate pe pagina de Facebook a comunității: www.facebook.com/comunitateacatolicaromanadinzaragoza

Alexandra Pal


 

lecturi: 3105.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat