Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Torino: Hramul comunității române

Catolicii români din Torino au avut bucuria de a celebra hramul comunității "Fericitul Ieremia Valahul" duminică, 21 iunie 2020.

Ținând cont de perioada precară pe care o trăim din cauza pandemiei, la ora 11.00, cu ajutorul bunul Dumnezeu, a început sfânta Liturghie a hramului prezidată de pr. Gelu Miclăuș, concelebrant fiind pr. Ionuț-Gabriel Giurgică. Cu toate că perioada trăită este una mai delicată, sărbătoarea a arătat din nou seninul și lumina din inimile credincioșilor participanți.

Frumusețea sfintei Liturghii a venit, mai ales, prin participarea numeroșilor credincioși ai comunității frumos înveșmântați în straiul popular.

Credincioșii au fost bucuroși să se adune la această minunată sărbătoare în jurul păstorilor pentru a implora mai departe prin mijlocirea fericitului Ieremia harurile necesare pentru a putea înainta în această viață și totodată toate acele binecuvântări pentru a depăși toate dificultățile cu care se confruntă.

Credincioșii au pus în mâinile fericitului Ieremia toate problemele cu care se confruntă departe fiind de familie, țară și de cei dragi, ținând cont că și acest fericit a părăsit țara la vârsta de 19 ani și s-a confruntat astfel și el cu nenumărate probleme cu care și mulți credincioși se confruntă în ziua de astăzi.

La sfârșitul sfintei Liturghii, după cuvântul de mulțumire al părintelui paroh, a fost împărțită binecuvântarea bunului Dumnezeu prin mijlocirea fericitului Ieremia.

Fericite Ieremia, roagă-te pentru noi și mijlocește la bunul Dumnezeu toate harurile necesare pentru a nu uita că trebuie să fim smeriți și să venim mereu în ajutorul aproapelui care este în suferință, asemenea cum ai făcut tu prin viața ta!

Pr. Ionuț-Gabriel Giurgică

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 iunie: Torino: Hramul comunității române. Foto: Mihai Bursuc


 

lecturi: 3194.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat