Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc: Sâmbătă, 30 mai, rugăciunea rozariului de la Grota de Lourdes, în Grădinile Vaticane

"Uniți în rugăciune pentru a invoca ajutorul și ocrotirea Fecioarei Maria și pentru a încredința Domnului întreaga omenire". Sâmbătă, 30 mai 2020, la ora locală 17.30 (18.30, ora României), papa Francisc va prezida recitarea sfântului Rozariu de la Grota de Lourdes, în Grădinile Vaticane. Celebrarea mariană, transmisă în direct, este promovată de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări, cu tema "Într-un cuget, stăruiau în rugăciune împreună cu Maria (Fap 1,14)". Se vor uni la rugăciune sanctuarele din lume, cu o implicare specială a familiilor, amintește un comunicat al aceluiași Consiliu Pontifical. "Un moment de rugăciune mondială pentru cei care doresc să se unească împreună cu papa Francisc în ajunul duminicii de Rusalii".

Decadele vor fi recitate de câteva femei și câțiva bărbați reprezentând diferite categorii de persoane deosebit de atinse de virus. Vor fi, informează Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări, un medic și o asistentă medicală, pentru tot personalul sanitar angajat în prima linie în spitale; o persoană vindecată și una care a pierdut pe cineva din familie, pentru toți cei care au fost atinși personal de coronavirus; un preot, capelan de spital, și o soră asistentă medicală, pentru toți preoții și persoanele consacrate apropiați de cei care sunt încercați de boală; o farmacistă și o jurnalistă, pentru toate persoanele care și în perioada pandemiei au continuat să-și desfășoare propria slujire în favoarea altora; un voluntar de la Protecția civilă cu propria familie, pentru cei care s-au străduit să facă față acestei urgențe și pentru toată lumea vastă a voluntariatului; și o familie tânără, căreia i s-a născut, chiar în această perioadă, un copil, semn de speranță și al victoriei vieții asupra morții.

"La picioarele Mariei, Sfântul Părinte va depune multele chinuri și dureri ale omenirii, agravate ulterior de răspândirea Covid-19 - se citește în notă -. Întâlnirea pentru sfârșitul lunii mariane este un ulterior semn de apropiere și mângâiere față de cei care, în diferite moduri, au fost loviți de coronavirus, având certitudinea că mama cerească nu respinge cererile de ocrotire".

Vor fi în legătură cele mai mari sanctuare din toate cele cinci continente: din Europa, Lourdes, Fatima, San Giovanni Rotondo, Pompei, Czestochowa; din Statele Unite ale Americi, sanctuarul "Immaculate Conception" (Washington D.C.); din Africa, sanctuarul din Elele (Nigeria) și "Notre-Dame de la Paix" (Coasta de Fildeș); din America Latină, sanctuarul "Stăpâna Noastră de Guadalupe" (Mexic), Chiquinquira (Columbia), Lujan și Milagro (Argentina).

(După agenția SIR, 26 mai 2020)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 2638.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat