Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Scrisoarea Sfântului Părinte Francisc către toți credincioșii pentru luna mai 2020

Iubiți frați și surori,

Este aproape de acum luna mai, în care poporul lui Dumnezeu exprimă cu intensitate deosebită iubirea sa și evlavia sa față de Fecioara Maria. Este tradiție, în această lună, să ne rugăm Rozariul acasă, în familie. O dimensiune, cea familială, pe care restricțiile pandemiei ne-au "constrâns" s-o valorizăm și din punct de vedere spiritual.

De aceea, m-am gândit să propun tuturor să redescopere frumusețea de a se ruga Rozariul acasă în luna mai. Se poate face asta împreună sau personal; alegeți voi în funcție de situații, valorizând ambele posibilități. Însă în orice caz există un secret pentru a face asta: simplitatea; și este ușor a găsi, și pe internet, scheme bune de rugăciune de urmat.

În afară de asta, vă ofer textele a două rugăciuni către Sfânta Fecioară Maria, pe care veți putea să le recitați la sfârșitul Rozariului și pe care eu însumi le voi recita în luna mai, unit spiritual cu voi. Le atașez la această scrisoare așa încât să fie puse la dispoziția tuturor.

Iubiți frați și surori, a contempla împreună fața lui Cristos cu inima Mariei, Mama noastră, ne va face și mai uniți ca familie spirituală și ne va ajuta să depășim această încercare. Eu mă voi ruga pentru voi, în special pentru cei mai suferinzi, și voi, cu rugăminte, rugați-vă pentru mine. Vă mulțumesc și vă binecuvântez din inimă.

Roma, "Sfântul Ioan din Lateran", 25 aprilie 2020

Sărbătoarea sfântului Marcu evanghelist

Franciscus

______________

Rugăciune către Maria

O, Marie, tu strălucești mereu pe drumul nostru ca semn de mântuire și de speranță.

Noi ne încredințăm ție, Vindecătoarea bolnavilor, care lângă cruce ai fost asociată la durerea lui Isus, menținând fermă credința ta.

Tu, Mântuirea poporului roman, știi de ce anume avem nevoie și suntem siguri că vei avea grijă pentru ca, așa ca la Cana Galileii, să poată reveni bucuria și sărbătoarea după acest moment de încercare.

Ajută-ne, Mamă a Iubirii Divine, să ne conformăm voinței Tatălui și să facem ceea ce ne va spune Isus, care a luat asupra sa suferințele noastre și s-a împovărat cu durerile noastre pentru a ne conduce, prin cruce, la bucuria învierii. Amin.

Sub ocrotirea ta alergăm, Sfântă Născătoare de Dumnezeu. Nu disprețui rugăciunile noastre în nevoile noastre, ci ne mântuiește pururi de toate primejdiile, Fecioară slăvită și binecuvântată!

______________

Rugăciune către Maria

"Sub ocrotirea ta alergăm, Sfântă Născătoare de Dumnezeu".

În această situație dramatică, încărcată de suferințe și de neliniști care se cuibăresc în lumea întreagă, ne îndreptăm spre tine, Născătoare de Dumnezeu și Mama noastră, și alergăm sub ocrotirea ta.

O, Fecioară Marie, îndreaptă spre noi ochii tăi cei milostivi în această pandemie de coronavirus și întărește pe cei care sunt dezorientați și plâng pentru cei dragi ai lor răposați, înmormântați uneori într-un mod care rănește sufletul! Sprijină pe cei care sunt neliniștiți pentru persoanele bolnave care, pentru a împiedica infectarea, nu pot să fie aproape! Revarsă încredere în cel care este în neliniște pentru viitorul nesigur și pentru consecințele asupra economiei și asupra locului de muncă!

Mamă a lui Dumnezeu și Mama noastră, imploră pentru noi de la Dumnezeu, Tată al milostivirii, ca această încercare dură să se termine și să revină un orizont de speranță și de pace! Ca la Cana, intervino la Fiul tău divin, cerându-i să întărească familiile bolnavilor și victimelor și să deschidă inima lor către încredere.

Ocrotește-i pe medici, pe infirmieri, personalul sanitar, pe voluntarii care în această perioadă de urgență sunt în linia întâi și pun viața lor în pericol pentru a salva alte vieți! Însoțește truda lor eroică și dăruiește-le lor forță, bunătate și sănătate!

Fii alături de cei care noapte și zi îi asistă pe bolnavi și de preoții care, cu grijă pastorală și angajare evanghelică, încearcă să ajute și să susțină pe toți!

Sfântă Fecioară, luminează mințile bărbaților și femeilor de știință, pentru ca să găsească soluții juste pentru a învinge acest virus!

Asistă pe responsabilii națiunilor, pentru ca să acționeze cu înțelepciune, grijă și generozitate, ajutând pe cei cărora le lipsește necesarul pentru a trăi, programând soluții sociale și economice cu clarviziune și cu spirit de solidaritate!

Marie Preasfântă, atinge conștiințele pentru ca sumele uriașe folosite pentru a mări și a perfecționa armamentele să fie destinate în schimb pentru a promova studii adecvate ca să prevină asemenea catastrofe în viitor!

Mamă preaiubită, fă să crească în lume sentimentul de apartenență la unica mare familie, având conștiința legăturii care îi unește pe toți, pentru ca în spirit fratern și solidar să venim în ajutorul atâtor sărăcii și situații de mizerie! Încurajează fermitatea credinței, perseverența în slujire, statornicia în rugăciune!

O, Marie, Mângâietoarea mâhniților, îmbrățișează pe toți fiii tăi suferinzi și dobândește ca Dumnezeu să intervină cu mâna sa atotputernică pentru a ne elibera de această epidemie teribilă, așa încât viața să-și poată relua în seninătate cursul său normal!

Ne încredințăm ție, care strălucești pe drumul nostru ca semn de mântuire și de speranță, o, milostivă, o, blândă, o, dulce Fecioară Marie. Amin.

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu
 


lecturi: 4458.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat