Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc: Angelus (5 aprilie 2020)

Iubiți frați și surori,

Înainte de a încheia această celebrare, doresc să-i salut pe cei care au luat parte prin intermediul mijloacelor de comunicare socială. Îndeosebi, gândul meu se îndreaptă spre tinerii din toată lumea, care trăiesc în manieră inedită, la nivel diecezan, Ziua Mondială a Tineretului de astăzi. Astăzi era prevăzută trecerea crucii de la tinerii din Panama la cei din Lisabona. Acest gest așa de sugestiv este amânat pentru duminica lui Cristos Regele, la 22 noiembrie. Așteptând acel moment, vă îndemn pe voi, tinerii, să cultivați și să mărturisiți speranța, generozitatea, solidaritatea de care avem nevoie toți în acest timp dificil.

Mâine, 6 aprilie, este Ziua Mondială a Sportului pentru Pace și Dezvoltare, stabilită de Națiunile Unite. În această perioadă, atâtea manifestări sunt suspendate, însă ies la iveală cele mai bune roade ale sportului: rezistența, spiritul de echipă, fraternitatea, a da ceea ce avem mai bun din noi... Așadar, să relansăm sportul pentru pace și dezvoltare.

Preaiubiților, să pornim cu credință în Săptămâna Sfântă, în care Isus suferă, moare și învie. Persoanele și familiile care nu vor putea participa la celebrările liturgice sunt invitate să se reculeagă în rugăciune acasă, ajutate și de mijloacele tehnologice. Să ne strângem spiritual cu cei bolnavi, cu rudele lor și cu aceia care îi îngrijesc cu atâta abnegație; să ne rugăm pentru răposați, în lumina credinței pascale. Fiecare este prezent în inima noastră, în amintirea noastră, în rugăciunea noastră.

De la Maria să învățăm tăcerea interioară, privirea inimii, credința iubitoare pentru a-l urma pe Isus pe calea crucii, care conduce la gloria Învierii! Ea merge cu noi și sprijină speranța noastră.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 1051.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat