Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Episcopia Romano-Catolică în ajutorul celor afectați

În cadrul momentului de rugăciune, care s-a desfășurat vineri, 27 martie 2020, în Piața "Sfântul Petru" din Vatican, Sfântul Părinte papa Francisc spunea aceste cuvinte: "Ne-am dat seama că suntem în aceeași barcă, toți fragili și dezorientați, dar în același timp importanți și necesari, chemați cu toții să vâslim împreună, având nevoie toți să ne încurajăm reciproc". Într-adevăr, mai ales în aceste timpuri, avem nevoie să fim alături unii de alții și să ne unim forțele pentru a veni în ajutorul persoanelor care au nevoie de noi.

Ajutorul pe care poate și trebuie să-l ofere Biserica, așa cum este și firesc, este în primul rând de ordin spiritual. Totuși, nu trebuie să ne limităm doar la această dimensiune. Există situații cu adevărat delicate, care nu ne pot lăsa indiferenți. Suntem chemați, poate mai mult ca oricând, să ne arătăm solidaritatea și iubirea noastră creștină. Cum am putea oare neglija cuvintele Scripturii: "Copii, să nu iubim numai cu vorba sau cu limba, ci cu fapta și adevărul!" (1In 3,18)?

Alături de inițiativele coordonate de Asociația Centrului Diecezan Caritas Iași sau de cele care se desfășoară în parohiile diecezei sub coordonarea directă a preoților noștri, la nivelul Episcopiei Romano-Catolice de Iași sunt în derulare mai multe proiecte menite să vină în sprijinul spitalelor din regiunea Moldovei. Astfel, au fost deja comandate mai multe ventilatoare mecanice, foarte necesare în această perioadă, care vor ajunge în zilele următoare la Suceava și vor fi donate spitalelor din această zonă. PS Iosif Păuleț a adresat un mesaj de încurajare în special celor din Suceava și din comunitățile din jur, care sunt în carantină din cauza pandemiei cu noul coronavirus, care poate fi urmărit pe această pagină.

De asemenea, au fost cumpărate 8 tuneluri de decontaminare a persoanelor, care vor fi donate spitalelor din Iași, care se află în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus.

Totodată, Episcopia Romano-Catolică de Iași a pus la dispoziția autorităților civile 25 de locuri de cazare, care pot fi folosite în caz de necesitate.

Am fost contactați de mai multe persoane care și-au exprimat dorința de a se implica alături de Episcopie în realizarea acestor proiecte. De aceea, facem publice conturile în care se pot depune donațiile celor care doresc și pot să ne susțină:

Episcopia Romano-Catolică Iași

- în LEI: RO89 RNCB 0175 0335 9236 0001

- în EURO: RO62 RNCB 0175 0335 9236 0002 (bic / swift: RNCBROBU)

cu mențiunea: împreună ajutăm

Le mulțumim tuturor persoanelor de bunăvoință care ne vor susține în realizarea acestor inițiative de ajutorare a celor afectați. Domnul să ne stea alături și să ne binecuvânteze pe toți!

Pr. Egidiu Condac,
vicar general

* * *

Mesajul PS Iosif Păuleț către persoanele din localitățile aflate în carantină (2 aprilie 2020)

* * *

Episcopia Romano-Catolică de Iași salută și încurajează inițiativa achiziționării unui spital mobil

Vatican News: Papa donează 30 de ventilatoare mecanice spitalelor din zonele lovite de COVID-19 (26 martie)

Activități ale Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași


 

lecturi: 9630.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat