Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Activități ale Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași

Omenirea traversează o perioadă de criză profundă care, pe lângă îmbolnăviri, cauzează și dezechilibre sociale. Activitățile de zi cu zi, firești în societate, sunt limitate sau chiar suspendate.

În aceste vremuri de grea încercare, principiul după care trebuie să ne ghidăm este solidaritatea alături de credință și iubire împărtășită cu ceilalți. Trebuie să avem grijă de noi, să respectăm măsurile de autoprotecție, dar nu să uităm de cei aflați în nevoie.

Misiunea noastră este să ajutăm, să promovăm caritatea și să fim alături în permanență de cei marginalizați social, singuri sau bolnavi.

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași, prin programele sale, este în continuare alături de cei aflați în nevoie, cu atât mai mult în această perioadă:

Programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu: continuă activitățile de îngrijire la domiciliu pentru vârstnicii din localitățile: Iași, Iugani, Mircești, Oțeleni și Hălăucești în jud. Iași, Faraoani și Pârgărești în jud. Bacău, Roman, Tămășeni, Sagna și Săbăoani în jud. Neamț, Huși în jud. Vaslui și în mun. Suceava. Se acordă servicii sociale și socio-medicale pentru vârstnicii singuri fără aparținători ce au nevoie urgentă de continuarea serviciilor la domiciliu (injecții, perfuzii, pansamente etc.), distribuirea la domiciliul acestora de alimente, medicamente, produse de igienă și îngrijire personală, ajutor în efectuarea treburilor casnice.

Programul Centrul de Resurse pentru Familii: ședințe de consiliere telefonică cu familiile aflate în dificultate privind situația de criză prin care trecem în acest moment, virusul COVID-19 și prevenirea răspândirii, dar și problemele cu care se confruntă, precum și distribuirea la domiciliul fiecărei familii în parte de alimente, produse de igienă și îngrijire personală.

Programul Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri "Don Bosco" (din Iași și Buruienești, com. Doljești, jud. Neamț): își continuă activitatea sub forma meditațiilor și activităților on-line cu cei 50 de copii defavorizați, consiliere on-line și telefonică pentru copiii și părinții acestora, distribuirea de pachete cu alimente la domiciliul copiilor.

În cadrul Centrului de Plasament "Sfântul Iosif", în această perioadă, se desfășoară o serie de activități de tip "altfel", în vederea dezvoltării abilităților educaționale, de creștere a stimei de sine și de dezvoltare a unei vieți independente pentru fiecare dintre cele 12 adolescente beneficiare: activități de pregătire a lecțiilor, consiliere psihologică, ateliere hand-made, grupuri restrânse de lectură.

Petronela Maftei
responsabil atragere fonduri
Centrul Diecezan Caritas Iași
tel. 0720.649.613

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Activități ale Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași


 

lecturi: 1216.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat