Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Schineni: Vizita episcopului Iosif Păuleț

În duminica a II-a din Postul Mare, 8 martie 2020, comunitatea de credincioși din Schineni a avut parte de un eveniment important: vizita episcopului Iosif Păuleț. Excelența Sa a celebrat sfânta Liturghie în biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Schineni, județul Bacău, la final oferindu-le binecuvântarea tuturor credincioșilor.

Cu bucurie și cu multă căldură în suflet credincioșii s-au adunat pentru a-l întâlni din nou pe cel care i-a păstorit ca paroh între anii 1983 și 1987. Tinerii și copii s-au bucurat de prezența acestuia ascultând cu inima deschisă fiecare cuvânt pe care l-a transmis Preasfințitul Iosif Păuleț.

Explicând cuvintele evangheliei din duminica a II-a din Postul Mare, Preasfințitul Iosif a insistat asupra importanței rugăciunii, a participării la sfânta Liturghie și la Calea Sfintei Cruci. El ne-a îndemnat să medităm la misterul morții și învierii lui Isus și să nu uităm ce preț a plătit Isus pentru răscumpărarea noastră.

Să alegem și să purtăm cu încredere coroana de spini aici pe pământ, pentru a ne putea bucura de coroana de aur în ceruri bucurându-ne de demnitatea de a ne numi fii ai lui Dumnezeu prin cel care ne-a răscumpărat.

Acest eveniment ne-a unit și ne-a făcut pe toți să creștem mai mult în credință și ne-a încurajat să ne putem duce crucea pe care am primit-o fiecare alături de Isus.

După sfânta Liturghie, Preasfințitul Iosif a făcut și o vizită la Surorile Sfintei Maria Magdalena Postel din comunitatea Schineni, unde s-a rugat în capelă și a stat în preajma copiilor și tinerilor prezenți.

"Să vă rugați pentru mine la fel cum și eu voi face pentru voi", i-a îndemnat acesta pe toți credincioșii. Ne rugăm bunului Dumnezeu să îl binecuvânteze pe Preasfințitul Iosif și să îl ajute in misiunea sa de a păstori cu blândețe și înțelepciune dieceza noastră!

Ana-Maria Iojică

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 martie: Schineni: Vizita episcopului Iosif Păuleț


 

lecturi: 1618.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat