Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Actualizare, 13 martie 2020, ora 16.00:
Din cauza restricțiilor legate de Coronavirus, campusul a fost amânat. Organizatorii vor reveni cu detalii când va fi stabilită noua perioadă de desfășurare.

Bacău: Invitație la campus vocațional. Nu rata chemarea lui Dumnezeu!

În perioada 27-29 martie 2020, Seminarul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Bacău își deschide porțile pentru toți elevii de clasa a VIII-a care simt chemarea lui Dumnezeu sau vor să experimenteze, pentru câteva zile, viața de seminar.

Una dintre invențiile care ne-a fascinat și încă ne fascinează este telefonul mobil. Un obiect relativ mic care conține însă numere și adrese nenumărate; are aplicații diverse, te poți conecta la internet, poți să te joci pe el când te plictisești ori să asculți muzică. Și, bineînțeles, elementul esențial, să suni pe cineva ori să fii sunat de altcineva.

Chiar și atunci când te apelează cineva ai câteva opțiuni. Dacă apelul vine de la o persoană din agenda ta, telefonul îți arată numele ei, chiar și poza... și te poți decide dacă îi răspunzi sau nu. Dacă persoana care te apelează nu face parte din agenda ta, atunci îți va apărea doar un număr și te întrebi dacă este într-adevăr cineva cu care vrei să vorbești. Poate fi un vechi prieten uitat ori cineva care și-a schimbat numărul. Poate fi o urgență. Oricum, cu telefonul mobil, poți hotărî dacă vrei să vorbești cu cineva ori îi respingi apelul.

Într-un mod asemănător cu toții primim apeluri de la Domnul. Întrebarea este: recunoaștem numărul său ori nu? Câteodată, ca ucenicii din evanghelie, îl recunoaștem și îl urmăm; altă dată nu recunoaștem numărul său și nu ne deranjăm să îi răspundem ori lăsăm să îi răspundă robotul. Poate că ne este frică de ceea ce o să ne ceară. Poate că preferăm un pic mai târziu o înțelegere cu el. Sau poate ne gândim că dacă o să ignorăm suficient timp apelul său, nu va mai trebui să încheiem nicio înțelegere cu el.

Acesta este tristul adevăr al reacției noastre la apelul Domnului. Dacă nu răspundem ca Samuel: ,,Vorbește, Doamne, slujitorul tău ascultă!", s-ar putea să pierdem oportunitatea de a îndeplini voința sa. Și de ce trebuie să răspundem la apelul Domnului? Pentru că doar el și nimeni altcineva ne poate ajuta să ne împlinim potențialul.

Vino și vezi ce are să-ți comunice Dumnezeu! Nu rata chemarea sa! Înscrierile se fac în parohiile proprii. Te așteptăm cu drag!

Seminarul Teologic din Bacău și Oficiul pentru Vocații


 

lecturi: 2125.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat