Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Șumuleu Ciuc: Întâlnirea internilor Mișcării Focolarelor din România

În zilele de 29 februarie și 1 martie 2020 a avut loc la Șumuleu Ciuc întâlnirea internilor Mișcării Focolarelor din România: focolarini și focolarine, preoți, voluntari și voluntare, familii, asistenți gen și Gen 3 și Gen 2. Într-o atmosferă de bucurie fraternă a fost adus în prim plan anul care a început cu toate momentele importante din mișcare: sărbătorirea centenarului Chiarei Lubich (născută la 22 ianuarie 1920) atât în Trento (Italia), cât și în diferite locuri ale lumii, cu deschiderea unor expoziții dedicate vieții ei și carismei unității. S-a vorbit și de un alt eveniment important al anului 2020 și anume Adunarea Generală, care va avea loc în toamnă și care va avea misiunea de a alege noua președintă și noul copreședinte ai mișcării împreună cu consilierii acestora pentru următorii șase ani. Din Dieceza de Iași au participat doi preoți și 13 laici.

Internii sunt acele persoanele care și-au asumat responsabilități în cadrul Operei Mariei și doresc să contribuie, să ducă mai departe, să răspândească carisma unității.

În ziua de 7 decembrie 1986, Chiara Lubich spunea: "Dar când nu va mai fi fondatorul, .... încotro va merge autoritatea? Ea trece de la fondator la opera însăși, la toți oamenii, la tot poporul, care își are reprezentanții în adunarea generală. Adunarea reprezintă tot poporul Mișcării Focolarelor, tot poporul lui Dumnezeu, tot poporul Mariei".

Au fost prezentate câteva din activitățile comunităților locale din țară, s-a evidențiat necesitatea formării de responsabili de comunități locale, colaborarea cu focolarele, accesul la o platformă cu tema, documente ale mișcării în diferite limbi cât și necesitatea de a contribui și noi cu materiale în limba română.

De asemenea, au avut loc întâlniri ale grupurilor de voluntari și voluntare, ale Mișcării Familii Noi și Mișcării Parohiale, ale asistenților Gen 3 (adolescenți) și Gen 2 (tineri) împreună cu aceștia care și-au stabilit un plan de activitate pentru anul 2020 pe care l-au prezentat celor prezenți. S-a stabilit ca Mariapolis-ul de anul acesta să aibă la loc la Șumuleu Ciuc în ultima săptămână din luna iulie și formări specifice pentru responsabili de comunități locale și animatori de grupuri de familii.

S-a prezentat o meditație despre o perioadă de iluminare deosebită trăită de Chiara și tema anului, Isus în mijloc, urmate de comuniunea sufletului.

În aceste două zile ne-am adunat în jurul altarului pentru sfânta Liturghie și la picioarele Mariei pentru a-i încredința opera și toate problemele omenirii, viitoarea adunare generală:

"Tată veșnic, în pregătirea Adunării generale a Operei Mariei 2020 și uniți cu toți membrii operei răspândiți în întreaga lume, îți cerem cu credință harul prezenței constante a lui Isus în mijlocul nostru. Ajută-ne să ascultăm mereu de Duhul Sfânt! Fie ca el să ne călăuzească munca, să ne lumineze mințile și inimile cu lumina înțelepciunii sale! Amin".

Iuliana Petruț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 februarie - 1 martie: Șumuleu Ciuc: Întâlnirea internilor Mișcării Focolarelor din România


 

lecturi: 1083.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat