Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": De la răsărit până la apus, nr. 3-4/2020, format tipărit și digital

Broșura "De la răsărit până la apus", nr. 3-4, martie-aprilie 2020 poate fi achiziționată prin abonamente sau în format digital. Meditațiile pentru anul 2020 sunt pregătite de preoți din Dieceza de Iași.

Publicația "De la Răsărit până la Apus" a împlinit, în ianuarie 2020, 22 de ani de când apare în limba română. În anul 2019, 3.985 de preoți, călugări și laici din toată România și nu numai s-au folosit de textele prezentate, găsind în ele un ajutor pentru pregătirea și înțelegerea sfintei Liturghii.

Dieceza de Iași, păstorită de PS Iosif Păuleț, dedică anul liturgic în curs unei teme semnificative pentru viața oricărui creștin: Sfânta Liturghie. "Euharistia, inima Bisericii" este o carte care a fost publicată recent în Italia și urmează să fie tradusă și în limba română. Ea însumează toate catehezele pe care Sfântul Părinte le-a ținut despre sfânta Liturghie timp de șase luni. A vorbi despre Euharistie ca despre o inimă înseamnă a recunoaște rolul central, de neegalat și indispensabil pe care îl are acest sacrament în viața Bisericii; înseamnă a înțelege iubirea dumnezeiască a lui Isus care ne dăruiește continuu trupul și sângele său, mort și înviat, pentru ca noi să avem viață și mântuire. În acest sens, de-a lungul acestei an, vom pătrunde în frumusețea și caracterul divin al sfintei Liturghii cu ajutorul catehezelor pe care PS Iosif Păuleț, episcopul Diecezei de Iași, le va prezenta, al întâlnirilor și momentelor liturgice care se vor organiza. Totodată, Biserica propune în liturgia duminicală a anului Evanghelia după sfântul Matei. Cu ajutorul textelor sfinte vom putea să înțelegem mai bine persoana lui Isus Cristos, despre care evanghelistul spune că este împlinirea tuturor profețiilor Vechiului Testament. Predica de pe Munte, parabolele despre împărăția lui Dumnezeu, discursul misionar, discursul escatologic, sunt toate părți ale acestei evanghelii care ne introduc în taina lui Isus despre care aflăm că este Fiul lui Dumnezeu, Emanuel (Dumnezeu-cu-noi), venit între oameni pentru a-l face prezent pe Dumnezeu în mijlocul lor. Pe copertă sau în înteriorul broșurii vor apărea imagini care vorbesc despre sfânta Liturghie. De asemenea, cititorii vor găsi texte și meditații care-i vor ajuta să crească în familiaritatea cu Isus Mântuitorul. Pe coperta acestui număr a fost aleasă o icoană cu Isus Cristos care frânge pâinea în prezența ucenicilor de la Emaus.

După lecturile zilei, care sunt luate din noile Lecționare, cititorul poate găsi cunoscutele rubrici: Meditează (gânduri despre lecturi sau despre semnificația sărbătorilor) și Gândul zilei (un verset cu un scurt comentariu). Meditațiile pentru anul 2020 sunt pregătite de diferiți preoți din Dieceza de Iași: pr. Emanuel Imbrea (lunile ianuarie-aprilie și decembrie), pr. Iosif Enășoae (mai), pr. Cristian Diac (iunie), pr. Daniel-Nicu Butacu (iulie), pr. Ștefan Ciubotaru (august), pr. Vasile Petrișor (septembrie), pr. Laurențiu Turbuc (octombrie) și pr. Romeo Neculai (noiembrie).

Dorința și rugăciunea editorilor este ca paginile acestei broșuri să ajute la creșterea spirituală a celor care participă la sfânta Liturghie și a celor care citesc singuri textele. Astfel, publicația poate fi un început și un ajutor pentru meditația personală sau poate fi folosită de preoți pentru pregătirea unor scurte explicații zilnice la Liturghie. Semnalarea timpurilor liturgice, a solemnităților, a memoriilor obligatorii și a sfinților din fiecare zi îi poate ajuta pe toți pentru a fi în comuniune cu liturgia Bisericii.

Pr. Cristian Diac

* * *

Broșura poate fi procurată prin abonament (condițiile sunt prezente aici: www.ercis.ro/utile/abonamente2020.pdf sau aici: www.ercis.ro/abonamente).

De asemenea, exista posibilitatea achiziționării broșurii în format digital - (https://store.kobobooks.com/en-us/ebook/de-la-rasarit-pana-la-apus-apus-martie-aprilie-2020), putând fi citită cu multă ușurință pe smartphone, tabletă sau computer, fără taxele poștale care în special pentru străinătate înseamnă mai mult de patru ori prețul abonamentului.

Pentru a putea achiziționa broșura în format digital, trebuie să parcurgeți următorii pași:

1. Creați un cont pe portalul www.kobo.com sau prin intermediul aplicației dedicate;

Instalați aplicația kobo pe smartphone, tabletă, computer. Aplicația este disponibilă gratuit pentru iOS, Android, Blackberry, Windows și Mac OS;

2. Conectați-vă cu datele dv. în aplicație (pentru conectare puteți folosi și contul de Facebook sau de Google+);

3. Căutați titlul dorit și descărcați-l (toate cărțile cumpărate sunt disponibile pe 5 device-uri conectate cu același cont); nu este necesară instalarea unei alte aplicații pentru a vizualiza cărțile descărcate, indiferent de pe ce device vă conectați.

Pașii 1 și 2 vor fi parcurși o singură dată pentru crearea contului și instalarea aplicației. Pe site-ul www.ercis.ro vor fi anunțate toate titlurile disponibile în format electronic.

* * *

De la răsărit până la apus, nr. 3-4/2020
Ed. "Presa Bună", 2020, ISSN 2067-3302, 17x24 cm, 268 p., 15 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 1596.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat