Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIA?A DIECEZEI 

Kolping Moldova: Întâlnire de formare pentru membri la Ferăstrău

În zilele de 22 și 23 februarie 2020, a avut loc o întâlnire de formare pentru adulți, membri și simpatizanți ai asociației Kolping, la Ferăstrău, în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", unde părintele paroh Emil Robu și întreaga comunitate ne-au primit cu căldură și deschidere. Au fost prezenți membri ai asociațiilor din Bârlad, Ploscuțeni, Oituz și Ferăstrău.

Întâlnirea a debutat cu o prezentare a vieții fericitului Adolph Kolping și a modului în care a luat ființă asociația Kolping, explicându-se totodată cele patru direcții pe care se dezvoltă și funcționează: comunitate, formare, acțiune și întrajutorare.

A urmat un moment de meditație asupra semnificației sfintei Liturghii, tema acestui an liturgic, susținut de părintele Ștefan Ciubotaru, moment prin care am conștientizat și interiorizat importanța participării și trăirii acestui moment de comuniune creștină.

La finalul întâlnirii, părintele Ieremia, din comunitatea fraților capucini de la Onești, ne-a vorbit despre rolul pe care părinții ar trebui să-l aibă în viața copiilor lor, dar și despre relația dintre soți și modul în care aceasta influențează drumul unei familii. Pe lângă aceste momente de formare, participanții s-au bucurat de frumusețea locului, vizitând mănăstirea "Ștefan cel Mare și Sfânt", din Slănic Moldova, un loc retras ce îndeamnă la meditație și deschidere către celălalt.

Prima zi s-a încheiat cu întâlnirea participanților la Centrul Educațional de la Oituz, unde au avut posibilitatea de a petrece timpul împreună, împărtășind din experiențele trăite în cadrul asociației și nu numai.

Întâlnirea de formare s-a încheiat duminică cu participarea la sfânta Liturghie în comunitatea din Ferăstrău.

Mulțumim gazdelor pentru bunătatea cu care ne-au primit și tuturor celor care au făcut ca aceste zile să conteze în formarea noastră spirituală și asociativă. Dumnezeu să le răsplătească efortul și să-i sprijine mereu în acțiunile lor!

Monica Benedic

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22-23 februarie: Kolping Moldova: Întâlnire de formare pentru membri la Ferăstrău


 

lecturi: 854.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat