Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cehia: Participanți din România la Campionatul European de Fotbal în Sală al Preoților Catolici

Echipa națională de fotbal în sală a României, formată din preoți catolici, s-a clasat anul acesta pe locul 5 la Campionatul European de Fotbal în Sală ce s-a desfășurat la Praga, în Cehia, în perioada 17-21 februarie 2020. Această a 14-a ediție a reunit 18 echipe naționale de fotbal (Albania, Austria, Belarus, Bosnia, Cehia, Croația, Italia, Kazahstan, Kosovo, Muntenegru, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Ungaria).

Campionatul de fotbal în sală pentru preoții catolici din Europa devine an după an o modalitate de a da mărturie despre credința noastră creștină și bucuria de a fi împreună chiar și atunci când nu ești neapărat un mare câștigător de trofee. Petrecerea unui timp de calitate împreună cu cei care, la fel ca tine, slujesc, iubesc și prețuiesc Biserica lui Cristos și pasiunea comună pentru sportul rege fac ca acest eveniment să fie unul în care bucuria, dialogul inter-cultural, spiritual și competițional să fie la el acasă.

Campionatul european de fotbal în sală între preoți se dorește a fi, pe lângă aspectul competițional, un moment de comuniune bazat pe respect reciproc și prietenie. Este o bună ocazie de a lega prietenii și colaborări benefice din punct de vedere pastoral și spiritual. În centrul zilelor de competiție a stat mereu sfânta Liturghie, celebrată în diferite locații: bazilica "Înălțarea Sfintei Fecioare" din Strahov, Praga, biserica "Sfinții Petru și Paul" din Ricany, biserica "Sfânta Ludmila" din Kralovske Vinohrady, Praga și în frumoasa catedrală "Sfântul Vitus" din Praga, Liturghia pontificală celebrată împreună cu cardinalul Dominik Duka.

În urma turneului desfășurat în luna septembrie a anului trecut la Satu Mare, echipa de fotbal formată din preoți romano-catolici din Dieceza de Iași a ocupat locul întâi. Acest lucru a oferit posibilitatea echipei din Dieceza de Iași să realizeze o echipă competitivă pentru a participa la campionatul european de fotbal de sală. Echipei Diecezei de Iași (pr. Marius Alistar, pr. Damian Budău, pr. Daniel Budău, pr. Gabriel Dancă, pr. Virgil Demșa, pr. Iosif Petrilă, pr. Laurențiu Turbuc) i s-au alăturat și alți jucători (preoți) din Dieceza Romano-Catolică de Timișoara (pr. Istvan Barazsuly, pr. Nicola Laus, pr. Milan Sima) și Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba-Iulia (pr. Ciprian Șcheianu). Au fost în total 11 jucători care au format delegația română.

În cadrul competițiilor desfășurate 17 și 21 februarie, naționala României a jucat în faza grupelor cu Polonia (1-1), Ucraina (3-1) și Slovenia (3-1) clasându-se pe locul doi în grupe după golaveraj. În sferturi, echipa României a pierdut în fața echipei din Slovacia (1-4). A urmat meciul pentru locurile 5-8, în care echipa României a învins Belarus (4-1). În ultima zi a campionatului, în meciul pentru locurile 5-6, preoții români au câștigat în fața celor din Ungaria (2-0), clasându-se astfel pe locul 5.

Finala a fost jucată de echipele Poloniei și Bosnia-Herțegovina, meci în care Polonia s-a impus cu scorul de 3-2, după loviturile de departajare, câștigând ediția a 14-a a Campionatul European de Fotbal în Sală al Preoților Catolici.

Pentru anul 2021, țara gazdă va fi chiar România! Ne bucurăm că ni se oferă această oportunitate și sperăm să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor atât la nivel sportiv cât și organizatoric. Va fi pentru noi o ocazie de a le arăta oaspeților noștri frumusețea țării noastre, iar pentru noi o ocazie de a ne arăta ospitalitatea și buna dispoziție care caracterizează poporul nostru!

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru aceste zile pline de har și comuniune petrecute în Cehia alături de toți ceilalți confrați preoți din întreaga Europă. Mulțumim, de asemenea Preasfințitului Iosif Păuleț și tuturor binefăcătorilor noștri care au făcut posibilă deplasarea în Cehia și ne-au susținut prin dărnicia și bunăvoința lor!

Pr. Virgil Demșa Crainicu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17-21 februarie: Cehia: Echipa națională de fotbal în sală a preoților catolici din România la Campionatul European de Fotbal în Sală al Preoților Catolici


 

lecturi: 7042.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat