Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: "Iată, eu stau la ușă și bat!" PS Iosif Păuleț în vizită la catolicii români din Cetatea Eternă

După ce a participat la Întâlnirea Episcopilor prieteni ai Mișcării Focolarelor, care a avut loc la Trento și Loppiano (Italia), PS Iosif Păuleț vizitat câteva locuri unde trăiesc catolicii români în Cetatea Eternă, în perioada 13-15 februarie 2020.

Înflăcărat de impulsul carismei unității atât de iubită de Chiara Lubich, după întâlnirea de la Trento și Loppiano (Italia) PS Iosif s-a pornit spre Roma cu trenul, pentru a duce binecuvântarea lui Dumnezeu.

Prima poartă la care a bătut a fost poarta comunității preoțești, formată din studenți și păstori ce slujesc în diferite parohii. Aceștia, adunați în cenacolul pus la dispoziție de fiecare dată cu multă căldură de pr. Isidor Iacovici, au deschis poarta comuniuni frățești. În acest moment de comuniune, Preasfinția sa i-a îndemnat pe preoții studenți să învețe cu Isus, iar pe păstori să slujească după inima lui Isus. Rugăciunea să fie pe primul loc, atât la școală cât și în pastorație. De asemenea, i-a invitat pe preoți să se roage pentru el.

A doua poartă la care a bătut a fost poarta comunității familiale. În această perioadă, pr. Isidor Iacovici, parohul comunității românilor catolici de la Roma, vizitează familiile pentru a le binecuvânta locuințele. Vineri seara, 14 februarie, la poarta a patru familii care locuiesc la periferia Romei, a bătut chiar PS Iosif. Reacția familiilor nu poate fi descrisă în cuvinte. Totul a fost un moment de har, în care PS Iosif a luat contact cu realitatea concretă a credincioșilor. În cele patru familii episcopul a insistat pe descoperirea lui Dumnezeu în rugăciune și în trăirea personală.

A treia poartă la care a bătut, a fost poarta Preseminarului "Pius al X-lea" din Vatican, foarte aproape de Casa "Santa Marta", unde locuiesc și se pregătesc trei adolescenți români din Dieceza de Iași. În dialogul pe care l-a avut cu ei, PS Iosif i-a invitat să privească doar spre Isus și într-o zi vor fi ca Isus, să învețe bine la școală și să facă cinste Diecezei de Iași și României.

Îi mulțumim Preasfinției sale pentru surpriza oferită, și mai ales pentru că ne-a împărțit binecuvântarea lui Dumnezeu!

Pr. Emilian Jitaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13-15 februarie: Roma: "Iată, eu stau la ușă și bat!" PS Iosif Păuleț în vizită la catolicii români din Cetatea Eternă


 

lecturi: 1406.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat