Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIA?A DIECEZEI 

Actualizare, 12 martie 2020, ora 12.00:
Anularea întâlnirii de reculegere
Din cauza restricțiilor legate de Coronavirus, întâlnirea de reculegere pentru femei ce urma a fi susținută de Anne Merlo (Franța) între 13 și 15 martie 2020, la mănăstirea carmelită din Ciofliceni, a trebuit să fie anulată. Organizatorii mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în pregătirea reculegerii, precum și celor care au dorit sa participe. Rămânem uniți în rugăciune și în speranța unei întâlniri viitoare.

Știrea inițială:

Ciofliceni: Invitație la întâlnire de reculegere pentru femei

Între 13 și 15 martie 2020, la mănăstirea carmelită din Ciofliceni, Snagov, va avea loc reculegerea Vocația mea este iubirea, susținută de Anne Merlo, Franța. Evenimentul este destinat femeilor între 16 și 90+ ani, fiind un timp special, departe de preocupările zilnice, petrecut cu mama, fiica ori cu prietenele! Toate profesiile și stările de viață sunt binevenite.

Programul începe vineri, 13 martie, ora 16.00-18.00 și se încheie duminică, 15 martie, la ora 14.00, cu sfânta Liturghie. Costul include masa și cazarea și este de 220 lei (150 lei studente/șomere). Înscrieri până la 5 martie la reculegerefemei2020@yahoo.com sau whatsapp 0740865795.

*

Vocația mea este Iubirea

Reculegere ținută de Anne Merlo (Franța)

Iubirea este un lucru care se învață, căci în realitate nu știm ce înseamnă să iubești cu adevărat și de aceea suferim mult în viața noastră de femei. Avem nevoie să privim la Acela care este Iubirea ca să învățăm de la El cum să punem ordine în modurile noastre de a iubi, asemenea lui

Cine este Anne Merlo?

Căsătorită de 46 de ani și mama a 5 copii, Anne Merlo a cunoscut durerea morții a doi dintre fiii săi, timp în care viața ei de femeie și mamă a fost complet bulversată. Domnul a ajutat-o să găsească mângâierea și bucuria chiar în mijlocul acestei încercări, și să profite de împrejurare pentru a deveni ceea ce Dumnezeu voia ca ea să fie: o fiică a lui Dumnezeu, liberă. De atunci încolo, ea caută să transmită și celorlalți această bucurie și mângâiere.

Prin cărțile și conferințele sale, Anne Merlo desfășoară de peste 20 de ani o slujire de formare și îndrumare în cadrul mișcării carismatice pentru unitatea creștinilor și animă sesiuni pentru cei care doresc să crească în refacerea identității lor de fii ai lui Dumnezeu. De asemenea, împreună cu soțul ei, conduce sesiuni pentru cupluri.

Fondatoare a mișcării "Noua Evă", Anne Merlo se dedică, totodată, demarării de grupuri pentru femei, mame de familie sau nu, care doresc să descopere adevărata fecunditate a vieții lor în existența de zi cu zi. Este autoarea a cinci cărți și a mai multor module de formare pe diverse suporturi; o dată pe lună. oferă o conferință prin internet. Pe site-ul www.asonimage.net veți putea găsi mai multe detalii despre Anne Merlo și veți puteți lua legătura cu ea.

Care sunt temele tratate?

Femeia azi, sau arta de a iubi ca femeie.

Falsa feminitate, sau cum să combatem falsa iubire în viețile noastre de femei, misoginia, abuzurile, așteptările greșite.

Cum să ne vindecăm de ceea ca ucide iubirea și capacitatea de a iubi.

Sexualitatea noastră feminină, mijloc de a deveni femei spirituale.

Cum să ieșim din idolatrie, cum să ne purificăm interior, căci ființa noastră este templul Duhului Sfânt, pentru a ne consacra Iubirii.

Cum se desfășoară întâlnirea?

Este o reculegere spirituală, cu un ritm în care sesiunile de învățături alternează cu cântări de laudă, Liturghie, sacramentul împăcării cu Dumnezeu (Spovada), rugăciune fraternă, adorație și, desigur, cu timp pentru odihnă și meditație personală!

Reculegerea se va desfășura în tăcere, cu excepția meselor. Nu vă speriați - tăcerea e dificilă, dar ne aduce multe roade: ea ne permite să interiorizăm cele transmise în timpul conferințelor, să facem un pas înapoi și să identificăm punctele de poticnire din viețile noastre. Este o exponentă pe care o înțelegi numai dacă o trăiești / care, pentru a putea fi înțeleasă, trebuie trăită. Tăcerea începe la sfârșitul zilei de vineri și se încheie duminică înainte de masa de prânz.

Este o reculegere "cu circuit închis", adică timp de trei zile vom rămâne la locul unde se desfășoară reculegerea, luând mesele și dormind acolo două nopți, probabil împărțind camera cu una sau două persoane.

Programul reculegerii:

Vineri, 13 martie

- 16.30-18.00: primirea participantelor

- 18.30: Sfânta Liturghie

- 19.30: cina

- 20.30: prezentare, cântări de laudă și învățătura I

Sâmbătă, 14 martie

- 7.45: micul dejun

- 8.30: rugăciune și cântări de laudă

- 9.00: învățătura a II-a

- 10.00: pauză

- 10.30: învățătura a III-a

- 11.45: Sfânta Liturghie

- 12.30: masa de prânz

- 14.30: învățătura a IV-a

- 15.45: pauză

- 16.30: învățătura a V-a

- 19.30: cină

- 20.30: veghe

Duminică, 15 martie

- 7.45: micul dejun

- 8.30: rugăciune și cântări de laudă, învățătură urmată de discuții în mici grupuri de împărtășire

- 12.30: masa de prânz

- 14.00: Sfânta Liturghie de încheiere a reculegerii

Pe toată durata reculegerii, un preot va fi la depoziția voastră pentru discuții și / sau spovadă.

Cui se adresează reculegerea?

Această reculegere este adresată persoanelor de sex feminin, de la 18 la 90+, credincioase sau nu, căsătorite sau nu, studente, angajate, pensionare, casnice și / sau antreprenoare, călugărițe sau mame de familie etc.

Este o ocazie să veniți în familie, cu mama, fiica, nepoata, mătușa, verișoara... sau cu prietenele!

Este un timp personal, dedicat anume fiecăreia în parte, fără copii, fără curățenie și gătit, fără alergătură, departe de grijile de zi cu zi. Doar copii sugari vor putea să vă însoțească.

Unde se ține reculegerea?

Într-un loc de o frumusețe deosebită, la Mănăstirea Părinților Carmeliți Desculți, situată în Ciofliceni, comuna Snagov, la circa 40 km de București, pe DJ101B (bifurcație la dreapta de pe DN1 București-Ploiești, la circa 14 km după Aeroportul Otopeni, în dreptul centrului comercial Mere). Pentru mai multe detalii, https://carmelitanisnagov.ro

Indicații de orientare:

- Google: dați căutare după Ciofliceni 54 sau Carmelitani 54

(link https://goo.gl/maps/J8uEfcKE9wTyBZ9b8

- WAZE: setați pe Mănăstirea Carmelitană DJ101B

- mijloace de transport public: R447 (preț bilet 3,5 lei, v. program circulație pe www.stbsa.ro) sau maxitaxi 444 (preț bilet 5 lei), ambele cu plecare de la cap de linie Piața Presei Libere.

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru deplasare, vă rugăm să ne contactați.

Ce trebuie să luați cu voi?

- o Biblie, dacă aveți, hârtie și instrumente de scris;

- trusa de toaletă (pastă și periuță de dinți etc.), medicamente dacă urmați un tratament;

- nu este nevoie să aduceți lenjerie de pat sau prosoape, întrucât acestea sunt deja în dotarea camerei.

Costuri:

Costul reculegeri include cazare cu meniu complet și materiale suport de curs.

Costul total este:

- 220 lei tarif normal

- 150 lei tarif eleve și studente

- 290 lei tarif solidaritate (pentru cine dorește să susțină o persoană care vrea să participe, dar nu dispune de suficiente fonduri)

Dacă reculegerea este prea scumpă pentru posibilitățile dumneavoastră, luați vă rugăm legătura cu persoana care v-a invitat sau cu echipa de înscriere (reculegerefemei2020@yahoo.com sau retraitefemmes2020@yahoo.com) sau prin telefon (Annemarie Botez whatsapp +40740865795 sau Adjoua de Liniers whstsapp +33770197026 sau +40770912335).

Costurile pot fi achitate la persoana care v-a invitat sau direct la echipa de înscriere, în momentul sosirii la mănăstire.

Înscrieri

Înscrierile se fac la: reculegerefemei2020@yahoo.com sau retraitefemmes2020@yahoo.com

Termen limită pentru confirmarea înscrierii: 5 martie 2020.

Liana Gehl


 

lecturi: 1672.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat