Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Comemorarea fericitei Maica Speranța a lui Isus

Comemorarea fericitei Maica Speranța a lui Isus a avut loc sâmbătă, 8 februarie 2020. Această zi a prilejuit un motiv de sărbătoare pentru noi, Familia călugărească a Iubirii Milostive, și a început cu celebrarea sfintei Liturghii, în Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul" din Barticești, pentru a aduce omagiu lui Dumnezeu, Iubirea Milostivă.

Sfânta Liturghie la care au participat numeroși preoți, enoriași ai parohiei, laicii Iubirii Milostive, precum și mulți simpatizanți ai carismei promovată de Maica Speranța, a fost prezidată de părintele Egidiu Condac, vicar general al Episcopiei de Iași.

La începutul sfintei Liturghii, părintele Fernando Manni a amintit de înființarea celor două congregații, "Slujitoarele Iubirii Milostive" și "Fiii Iubirii Milostive", de către fericita Maica Speranța, și de Asociația Laicilor Iubirii Milostive, cea de a treia ramură a Familiei călugărești.

În cuvântul de învățătură părintele Daniel Iacobuț a insistat asupra mijlocirii Fericitei Maica Speranța pentru fiecare dintre noi, și despre importanța prezenței Familiei religioase a Iubirii Milostive la Barticești și în Dieceza de Iași.

Amintind despre importanța sfintei Euharistii ca hrană a sufletului nostru, precum și a hranei pentru trupul nostru omenesc, părintele Daniel a menționat minunea vindecării micuțului Francisc prin invocarea mijlocirii fericitei Maica Speranța, acea minune care i-a înlesnit Maicii Speranța drumul spre altar.

A mai amintit că pentru fericita Maica Speranța sfânta Liturghie era taina Iubirii Milostive a lui Dumnezeu și că fără sfânta Împărtășanie viața noastră creștină s-ar stinge treptat.

Citând din scrierile fericitei Speranța, părintele ne amintea: "Cuvântul lui Dumnezeu este lumină pentru sufletele noastre, iar Euharistia este darul cel mai prețios pe care Dumnezeu l-a putut face omului. Cei care se hrănesc cu pâinea euharistică devin pâine și zâmbet al lui Dumnezeu, așa cum a fost și fericita Maica Speranța".

La sfârșitul sfintei Liturghii părintele celebrant a binecuvântat poporul lui Dumnezeu cu relicva fericitei Maica Speranța, după care întreaga comunitate a venerat relicva.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru harurile și binecuvântările pe care le-am primit din marea sa bunătate!

Mulțumim părintelui paroh Marius Sabău, părintelui vicar Claudiu Hușanu, precum și tuturor celor care au luat parte la această sfântă Liturghie.

Familia Iubirii Milostive din România

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 februarie: Barticești: Comemorarea fericitei Maica Speranța a lui Isus


 

lecturi: 1284.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat