Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luizi-Călugăra: Misiuni populare și întâlnirea anuală a Armatei Maicii Domnului

Și anul acesta, 2020, ca în fiecare an de altfel, în Parohia "Înălțarea Sfintei Cruci" din Luizi-Călugăra, în preajma sărbătorii Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes, (11 februarie), s-au desfășurat trei zile de misiuni populare.

În aceste zile pline de har părintele predicator al acestor misiuni, pr. Adrian Gherghelucă, parohul comunității "Sfânta Fecioară Maria Îndurerată" din Bijghir, la sfintele Liturghii de la orele 9.00 și 17.00, a sensibilizat inimile și a încurajat sufletele comunității parohiale din Luizi-Călugăra, vorbind pe înțelesul tuturor despre importanța sfintei Spovezi, a Euharistiei, a Bisericii și a lui Dumnezeu în viața fiecărui creștin.

Ziua de marți, 11 februarie 2020, a reprezentat apogeul acestor zile de misiuni. Începând cu ora 13.00 mai multe sute de membri ai Armatei Maicii Domnului din România, veniți din parohiile Iugani, Buruienești, Nisiporești, Prăjești, Târgu-Trotuș, Huși, Brașov, București, împreună cu asistentul național AMD, părintele Iulian Misariu, au pornit în procesiune de la intrarea în sat până la Grota dedicată Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes de lângă biserică, unde au fost întâmpinați de către frații din Luizi-Călugăra în frunte cu fratele Iosif Beșleagă, parohul acestei comunități.

A urmat un program spiritual deosebit: recviem la mormântul pr. Iosif Petru Maria Pal, cofondatorul AMD, unde ne-am rugat pentru toți preoții răposați care au slujit operei Neprihănitei; Calea Sfintei Cruci; oră de adorație și rugăciune.

La ora 17.00 a început sfânta Liturghie solemnă, prezidată de pr. Teofil Petrișor, provincial, fiind prezenți și aproximativ 40 de preoți.

La final, pr. Iosif Beșleagă, parohul comunității, a adresat un cuvânt de mulțumire lui Dumnezeu și Sfintei Fecioare Maria, dar și tuturor celor care au participat la sărbătoarea comunității. A urmat procesiunea în jurul bisericii cu statuia Sfintei Fecioare Maria, purtată de tineri îmbrăcați în haine populare, cu făclii și lumânările aprinse, pentru a o slavi încă o dată pe mama noastră, Sfânta Fecioară Maria.

Îi mulțumim bunului Dumnezeu și Sfintei Fecioare Maria pentru aceste zile de misiuni populare, ce au fost într-adevăr hrănitoare pentru suflet și dorim ca această hrană să persiste cât mai mult în inimile tuturor celor care au participat la aceste misiuni, ca aceasta să îi ajute în viața de credință și nu numai.

Sfântă Fecioară Marie de la Lourdes, roagă-te pentru noi!

Pr. Clement Tălin, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 februarie: Luizi-Călugăra: Misiuni populare și întâlnirea anuală a Armatei Maicii Domnului


 

lecturi: 1968.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat