Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIA?A DIECEZEI 

Iași: Campus vocațional la Seminarul "Don Guanella"

"Învățătorule unde locuiești?... Veniți și vedeți!" (In 1,38-39). Între 7 și 9 februarie 2020, Seminarul "Don Guanella" din Iași a avut un campus vocațional la care au fost prezenți 18 băieți din diferite parohii: Sagna, Săveni, Horlești, Butea și Sărata.

Copiii, majoritatea fiind de clasa a 8-a și a 7-a, au putut experimenta și simți dacă au într-adevăr vocație pentru viața consacrată. Au meditat că vocațiile sacerdotale și călugărești se nasc din experiența întâlnirii personale cu Cristos, din dialogul sincer și încrezător cu el, pentru a intra în voința sa. Deci este necesar să se crească în experiența de credință, înțeleasă ca relație profundă cu Isus, ca ascultare interioară a glasului său, care răsună înlăuntrul nostru.

Sâmbătă, 8 februarie, prin conferința pe care a susținut-o, părintele Iosif Iacob a putut să ajute copiii să înțeleagă mai bine ce înseamnă viața consacrată. S-a vorbit despre două personaje: Ion Creangă și Don Bosco. S-a vorbit în conferință că defectele sunt umane și trebuie acceptate ca să se poată merge în față, spre viitor. Au fost învățate trei lucruri importante: ,,Te rog", "Îmi cer scuze" și "Mulțumesc". Dar cel mai important lucru a fost să îi punem pe ceilalți în fața noastră. Ion Creangă făcea mereu năzbâtii în copilărie, dar a avut curajul să recunoască tot și să scrie o carte. Referindu-se la fondatorul nostru, sfântul Alois Guanella, am discutat despre carisma sa și puterea de a putea construi atât de multe opere pentru persoanele nevoiașe, fiind de obicei direct și încăpățânat.

Tot în aceeași zi băieții au fost și într-o vizită la mănăstirea Hadâmbu unde s-au distrat și au învățat ceva nou pentru viața lor, seara a fost prezentat pe scurt cum este viața de seminarist, prezentată de doi băieți care locuiesc în casă. S-a discutat despre vocația guanelliană și cum ar trebui să ne îndrăgostim zilnic de Cristos ca să putem înainta în viață cu durerile și suferințele ei.

Ultima zi fiind duminica, a fost încheiată cu sfânta Liturghie concelebrată de părintele Iosif Iacob și preoții formatori, astfel încheindu-se campusul vocațional.

Înainte ca participanții să plece au fost cerute câteva păreri despre experiența lor, majoritatea fiind pozitive.

Andrei-Gabriel Tălmăcel,
seminarist Opera Don Guanella

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7-9 februarie: Iași: Campus vocațional la Seminarul "Don Guanella"


 

lecturi: 1509.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat