Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnire cu "familia rănită"

Sâmbătă, 8 februarie 2020, la Centrul "Gaudium et Spes" de la Traian a avut loc o întâlnire specială cu "familia rănită", organizată de către Oficiul pentru Pastorația Familiei. Au fost prezente familii din mai multe parohii ale diecezei. Invitat special a fost pr. dr. Mihai Roca, coordonator al Oficiului pentru Cateheză, din cadrul Curiei diecezane de Iași, specialist în psihologie. Tema întâlnirii a fost: "Regenerarea vine din interior".

Cum era de așteptat, suferința nu ocolește pe nimeni. Manifestată în diferite forme, provoacă familia și pe fiecare membru al ei în parte la o căutare: "De ce?"; "De ce mie, care cred în Dumnezeu, care merg la biserică, care mă strădui să am o familie frumoasă?"; "De ce s-a schimbat soțul meu și nu mai este așa cum l-am cunoscut înainte să ne căsătorim?"; "Nu știu ce s-a întâmplat cu soția mea, dar este de nerecunoscut!" etc.

La întâlnirea de la Traian fiecare a venit cu problemele lui și a plecat cu cele propuse de către relatori. Ceea ce a impresionat în mod deosebit a fost maniera în care s-a pus problema și anume că orice încercare este spre maturizarea noastră și că nu există problemă care să nu aibă și o rezolvare.

"Binele familiei nu va veni niciodată din exterior, s-a precizat la Traian, așa cum, spart din exterior, din ou se poate face doar omletă, ochiuri sau prăjituri, dar spart din interior, din ou iese puiul, viața. Dacă familia va înțelege că acolo, în intimitatea ei, în taina sufletelor celor doi, cu Dumnezeu alături, doar acolo se pot construi marele speranțe, de acolo vine sănătatea ei, binele tuturor, bunăstarea casei".

Atât pr. Mihai, cât și pr. Felician, prin cele spuse, prin cele expuse, nu au făcut altceva decât să ne ajute să spunem: "Putem! Secretul e la noi! Nu există problemă fără rezolvare!"

Ca atare, de la Traian, sâmbătă, 8 februarie, după toate cele auzite, o spunem tuturor celor care mai suferă în familie: "Binele e în mâinile voastre! Înțelegerea dintre voi ca soți depinde doar de modalitatea în care se implică fiecare dintre voi! Iubiți-vă, dragi soți, iubiți-vă mult și frumos! Dumnezeu nu vă mai dă o altă șansă, o altă viață și o altă familie! Aveți totul! Bucurați-vă de ceea ce sunteți și aveți!"

(Anonim)

* * *

Identitatea autorului a fost protejată din motive de confidențialitate, ținând cont de subiectul sensibil al acestei întâlniri. Pr. Felician Tiba, coordonatorul Oficiului pentru Pastorația Familiei, poate fi contactat prin e-mail (feliciantiba@yahoo.com) sau telefonic (0744/407260).


 

lecturi: 1079.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat