Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani "Sfântul Mihail": Misiuni populare

Am putea afirma că deja a devenit tradiție ca la începutul novenei în cinstea Inimii Preasfinte a lui Isus, prin inițiativa părintelui paroh Irinel-Iosif Iosub, în Parohia "Sfântul Mihail" din Săbăoani, să trăim adevărate zile sfinte, zile pline de har în cadrul misiunilor populare. În perioada 6-9 februarie 2020, prin catehezele susținute de părintele Gheorghe Cojocaru în cadrul predicilor de la sfântă Liturghie, am reușit să ieșim din monotonia și zbuciumul vieții și să intrăm în inima noastră, acolo unde este Dumnezeu, acolo unde Dumnezeu ne vorbește.

De-a lungul acestor zile, părintele Cojocaru a subliniat că iubirea și iertarea trebuie să stea la baza credinței noastre. Doar în felul acesta noi putem deveni sarea pământului și lumina lumii. Îl implorăm pe Dumnezeu ca atunci când suntem în încercări, să trimită un "înger de lumină" care să ne aducă aminte cine suntem și unde trebuie să ajungem.

"Miracolul iertării" este cuvântul central al vieții noastre; avem nevoie de acest miracol pentru a ne purta crucea cu demnitate si curaj. Îndemnul părintelui Cojocaru ne-a emoționat, aș zice până la lacrimi: "Curaj, fraților, Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al iubirii și al iertării!"

Am simțit în aceste zile un freamăt sublim în biserică, și anume freamătul sutelor de credincioși care se împărtășeau la fiecare sfântă Liturghie.

La finalul celebrării liturgice din ultima zi a misiunilor, părintele paroh Irinel a ținut să mulțumească numărului mare de credincioși prezenți în aceste zile la sfintele Liturghii, deoarece au ales să se împace cu Dumnezeu, prin sacramentul Reconcilierii.

Harul lui Dumnezeu lucrează acolo unde inima noastră se lasă cuprinsă de inima deschisa Mântuitorului!

Imagini de la Liturghiile din aceste zile puteți vedea în albumele foto ale parohiei: prima zi, a doua zi, a treia zi dimineața și seara, încheierea.

Camelia Fechetă
 


lecturi: 1563.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat