Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc: Video-mesaj adresat participanților la ceremonia la Abu Dhabi cu ocazia primei aniversări a semnării Documentului despre Fraternitatea Umană (4 februarie 2020)

Vă salut pe voi toți cei prezenți și salut în mod deosebit toate persoanele care în omenire îi ajută pe frații lor săraci, bolnavi, persecutați și slabi fără a ține cont de religia, de culoarea, de rasa la care aparțin.

În urmă cu un an, fratele meu, marele imam dr. Ahmad al-Tayyib, imam de Al-Azhar, și eu am semnat un document despre fraternitatea umană în capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi. Astăzi celebrăm prima aniversare a acestui mare eveniment umanitar, sperând într-un viitor mai bun pentru umanitate, un viitor liber de ură, de supărare, de extremism și de terorism, în care să prevaleze valorile păcii, iubirii și fraternității.

Astăzi, la această primă aniversare, exprim aprecierea mea față de sprijinul oferit de Emiratele Arabe Unite lucrării Comitetului Suprem pentru Fraternitatea Umană. Așadar, mulțumesc pentru inițiativa lui Abrahamic House, pentru stabilirea Premiului pentru fraternitatea umană.

Așadar, sunt bucuros să pot participa la acest moment de prezentare în lume a Premiului Internațional al Fraternității Umane, pentru ca să fie încurajate toate modelele virtuoase de bărbați și femei care în această lume întrupează iubirea prin acțiuni și sacrificii făcute pentru binele altora, nu contează cât sunt de diferiți prin religie sau prin apartenență etnică și culturală, și îi cer lui Dumnezeu Atotputernicul să binecuvânteze fiecare efort care folosește binelui umanității și ne ajută să mergem înainte în fraternitate.

Mulțumesc.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu
 


lecturi: 464.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat