Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIA?A DIECEZEI 

Roma: A porni din nou de la Cristos!

Duminică, 2 februarie 2020, la biserica "San Vitale" din Roma, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 16:00, s-a celebrat Ziua Mondială a Persoanelor Consacrate. Sfânta Liturghie a fost prezidată de părintele carmelit Augustin Bărbuț.

A porni din nou de la Cristos - acesta a fost ambientul în care credincioșii români de la Roma s-au adunat în jurul surorilor și al preoților și împreună i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru darul vieții consacrate, în cadrul adorației care a deschis această sărbătoare.

A porni din nou de la Cristos înseamnă a proclama că viața consacrată este o urmare specială a lui Cristos - "amintire vie a modului de existență și de acțiune a lui Isus", este identificare cu El - "având aceleași simțăminte și aceeași formă de viață", este o viață cucerită de Cristos - persoana consacrată vestește împărăția lui Dumnezeu și face bine tuturor.

După acest moment de adorație, a urmat sfânta Liturghie animată de către surori prin proclamarea lecturilor sfinte, a Rugăciunii credincioșilor și prezentarea darurilor la altar.

În cadrul predicii, părintele Damian Pătrașcu a subliniat două idei. Mai întâi, faptul că orice consacrarea îi aparține întotdeauna lui Dumnezeu. Iar în al doilea rând, indiferent de activitatea pe care o are de făcut o persoană consacrată, această activitate mai trebuie să cunoască și pauze cu Isus. Fără pauze cu Isus, acea activitate nu se va termina niciodată.

La finalul sfintei Liturghii, pr. Isidor Iacovici, parohul comunității, a mulțumit tuturor pentru participare și a felicitat surorile pentru mărturia pe care o dau la Roma prin exemplul de viață și prin purtarea hainei cu demnitate. Apoi i-a încurajat pe toți cei prezenți să fie mândri că sunt români și să se roage pentru chemări sfinte la viața consacrată.

La această sărbătoare au mai participat Mons. Anton Lucaci, responsabilul românilor catolici din Italia, care a stat la spovezi, Mons. Ionuț Strejac, care lucrează în cadrul Secretariatului de Stat al Sfântului Scaun, ES Liviu Petru Zăpârțan, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran de Malta, și alți preoți prezenți la Roma pentru studii sau în diferite comunități vecine.

Sărbătoarea s-a încheiat cu un moment de comuniune frățească.

Pr. Emilian Jitaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 februarie: Roma: A porni din nou de la Cristos! Ziua Persoanelor Consacrate


 

lecturi: 1707.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat