Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: "Creștini, să ne dăm mâna!"

Vineri, 24 ianuarie 2020, în a șaptea zi a octavei de rugăciuni pentru unitatea creștinilor, la Roma a avut loc întâlnirea de rugăciune a creștinilor de diferite confesiuni, gazdă fiind Biserica Ortodoxă "Intrarea lui Isus în Ierusalim".

Preasfințitul părinte Atanasie de Bogdania, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, s-a rugat vecernia împreună cu mai mulți preoți ortodocși. La rugăciunea pentru unitatea în credință au participat Liviu-Petru Zăpârțan, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, George Gabriel Bologan, ambasadorul României în Italia, părintele Gabriel Buboi, rectorul Colegiului "Pio Romeno" și părintele paroh Isidor Iacovici.

Momentele trăite de mine la aceasta întrunire au fost speciale. Domnul ambasador Liviu Petru Zăpârțan, profesor de profesie, ne-a reamintit că admirabilul domnitor Alexandru Ioan Cuza a înfăptuit Mica Unire, cum o numesc unii istorici, dar, de fapt, ea este mare și importantă pentru neamul nostru. A fost o unire care a adus mai aproape și diferitele confesiuni creștine.

Domnul ambasador George Gabriel Bologan în cuvântul său despre unirea creștină ne-a vorbit despre Isus care este calea, adevărul și viața, în acest proiect spre buna înțelegere între creștini. Domnia sa a accentuat profund spusele Domnului Nostru Isus Cristos, trebuie să-l iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți", sugerându-ne că doar prin acest mod românii creștini vor fi uniți.

Momentele speciale au fost îmbogățite de vorbele înțelepte ale distinsului nostru paroh Isidor Iacovici. Sfinția Sa ne-a îndrumat să urmăm calea Domnului și cu fapte, nu doar prin cuvinte. Credința fără iubire față de Dumnezeu și față de aproapele nu ne poartă nicăieri. Doar împreună cu iubirea, credință ne poartă la mântuire.

Damian D.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 ianuarie: Roma: "Creștini, să ne dăm mâna!"

* * *

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 1337.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat