Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: A cincea zi de rugăciune pentru unitatea creștinilor

Miercuri, 22 ianuarie 2020, a cincea zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor, ne-am adunat pentru a înălța rugăciuni către Domnul la Surorile lui Isus Răscumpărătorul de la Casa "Buna-Vestire" din Onești.

Adorația este o valoare specifică Surorilor lui Isus Răscumpărătorul încă de la origini. Victorine Le Dieu, fondatoarea congregației, o trăia cu intensitate și îndemna: "Oamenii timpului nostru sunt nepăsători față de bine sau pândesc cu strășnicie să facă rău. Să ne opunem cu pază și vegheri sfinte... Marinarii urcă pe rând pe catarg pentru siguranța navei... Toate darurile ne vor veni de la Isus prezent pentru noi zi și noapte în Euharistie".

Adorația euharistică s-a desfășurat în prezența părintelui Alois Moraru, parohul de la Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", a părintelui Iulian, vicar la Parohia "Sfinții Apostoli Petru și Paul", a fraților Flavian, Irimia și Daniel, aparținând Ordinului Fraților Minori Capucini, a copiilor ocrotiți de Surorile lui Isus Răscumpărătorul, a persoanelor consacrate din zona și unor credincioși din comunitatea locală.

În procesiune, preoții, precedați de copiii care au purtat Biblia și lumina, au deschis solemn momentul adorației, cu expunerea preasfântului sacrament pe altar.

Rugăciunile și cântecele au îndemnat participanții la adorația Celui care s-a rugat pentru unitatea Bisericii.

Așa cum în evanghelie Isus a înmulțit cele cinci pâini și doi pești, pentru a sătura și întări mulțimea care îl urma, la fel și Paul a îndemnat pe toți camarazii să mănânce pentru a se întări și a nu pierde speranța ca vor fi salvați.

Precum bărcile înaintează când toți vâslesc împreună, tot la fel și eforturile și rugăciunile comune ne ajută să înfruntam furtunile vieții.

Preoții prezenți au invocat pe rând din Rugăciunea Universală, susținuți de mulțimea prezentă, virtuțile: Reconcilierea, Iluminarea, Speranța, Încrederea, Forța, Ospitalitatea, Convertirea și Generozitatea.

Pr. Alois Moraru a făcut referire la schisma Bisericii și a terminat reflecția sa cu îndemnul: "Reținem că suntem toți frați în Cristos și nu este doar o vorbă aruncată în vânt, este o realitate pe care să o trăim. Iar această săptămâna ecumenică să schimbe în noi unele concepte pe care le avem! Pe Isus, nu putem să-l împărțim, s-a rupt Biserica, dar Isus este unul pentru toți". A continuat zicând să ne rugăm, așa cum a făcut Isus, pentru unitate și să ne respectăm pentru a trăi împreună în înțelegere și pace.

Copiii au purtat simbolic corabia, coșul cu cele cinci pâini și doi pești, au cântat și au proclamat cuvântul lui Dumnezeu cu însuflețire.

Binecuvântarea euharistică și invocarea Sfintei Fecioare Maria, ca "Mama a României" a oferit încredere și bucurie tuturor celor prezenți care au fost învăluiți de sentimente profunde de adorație.

Sr. Michela și Anișoara Tima

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 ianuarie: Onești: A cincea zi de rugăciune pentru unitatea creștinilor

* * *

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 1047.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat