Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: A cincea zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor

Miercuri, 22 ianuarie 2020, în biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași a avut loc a cincea celebrare ecumenică din cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor din acest an, în prezența PS Iosif Păuleț, episcopul Diecezei de Iași.

Tema propusă pentru această zi a fost "Forța: Frângerea pâinii pentru călătorie", temă ce o regăsim și în textele biblice propuse pentru această zi. În prima lectură din Faptele Apostolilor, Paul, după ce îi îndemnă pe oameni să mănânce, îi mulțumește lui Dumnezeu și frânge pâinea.

În Evanghelia după Sfântul Marcu se prezintă cum "Isus a văzut o mare mulțime și i s-a făcut milă de ei pentru că erau ca oile care nu au păstor; și a început să-i învețe multe". Apoi a hrănit mulțimea. Având numai cinci pâini și doi pești, Isus "ridicându-și ochii spre cer, a binecuvântat, a frânt pâinile și le-a dat discipolilor ca să le pună în fața lor; și a împărțit cei doi pești la toți. Au mâncat toți și s-au săturat".

Frângerea pâinii este o imagine frumoasă a unității noastre cu Cristos și între noi, credincioși de diferite confesiuni. Când rupem pâinea și o împărtășim, ne amintim că fiecare dintre noi este capabil să trăiască și să crească spiritual, deoarece Cristos se oferă ca hrană pentru sufletele noastre.

Pe măsură ce ne adunăm anual în întreaga lume pentru a ne ruga pentru unitatea creștinilor, ni se amintește de importanța bunătății în dialogul și relaționarea cu ceilalți, care duce la creșterea unității. Facem acest lucru într-o lume în care separarea și divizarea împiedică căutarea unității creștine.

Deși ne întrebăm dacă efortul nostru va avea un rezultat, putem doar să ne punem încrederea în Dumnezeu, că va trimite Duhul unității între noi și vom ajunge la ziua în care toți creștinii vor împărtăși Cina Domnului la aceeași masă.

Diana Farcaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 ianuarie: Iași: A cincea zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor

* * *

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 1075.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat