Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Rugăciuni pentru unitatea creștinilor la Liceul Tehnologic "Sfântul Ioan de La Salle"

În fiecare an, perioada cuprinsă între 18 și 25 ianuarie reprezintă și pentru membrii comunității educative a Liceului Tehnologic "Sfântul Ioan de La Salle" din Pildești un prilej potrivit de a se uni în rugăciune cu toți creștinii de bunăvoință și de a implora din partea lui Dumnezeu darul unității.

Deoarece și anul acesta am dorit să ducem mai departe acest frumos obicei, marți, 22 ianuarie 2020, profesori și elevi adunați în jurul altarului și a invitaților speciali: pr. Liviu Vasilică Lupu, paroh al comunității ortodoxe din Parohia Gherăești și pr. Laurențiu Luca, părinte vicar al comunității romano-catolice din Parohia Pildești, ne-am rugat ca "Toți să fie una" și i-am cerut lui Dumnezeu, împreună cu credincioșii din Malta, darul ospitalității, care a inspirat alegerea temei de anul acesta, luată din Cartea Faptele Apostolilor: "Ne-au arătat o bunăvoință neobișnuită" (Fap 28,2). La 10 februarie, numeroși creștini maltezi celebrează printr-o aducere de mulțumire Sărbătoarea Naufragiului Sfântului Paul, care a marcat venirea credinței creștine în aceste insule.

Ca simbol al acestei sărbători în fața altarului a fost așezată macheta unei bărci, construite de către elevi ai liceului nostru, și opt vâsle pe care erau inscripționate opt valori pe care le-am cerut din partea lui Dumnezeu în cadrul rugăciunii universale.

Noi nu putem înfrunta singuri furtunile vieții. Bărcile înaintează când toți vâslesc împreună. În fața dificultăților, nu putem decât să recunoaștem nevoia noastră de a vâsli împreună și de a ne uni eforturile pentru a ajunge cu toți la țintă. Domnul să ne ridice în fața naufragiilor vieții și să ne facă să ne apropiem de țărmurile mântuirii!

Prof. Cristina Iștoc,
director al Liceului Tehnologic Sfântul "Ioan de La Salle"

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 ianuarie: Pildești: Rugăciuni pentru unitatea creștinilor la Liceul Tehnologic "Sfântul Ioan de La Salle"

* * *

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 1006.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat