Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: O tânără la prima profesiune în rândul Surorilor Providenței

Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, în cadrul sfintei Liturghii celebrată în capela Surorilor Providenței din Iași, novicea Tereza Bârlescu a făcut prima profesiune, motiv de mare bucurie pentru întreaga familie călugărească a Surorilor Providenței, bucurie împletită cu mulțumirea și lauda înălțată Stăpânului secerișului pentru acest "Da".

La sfârșitul drumului de formare parcurs în comunitățile de formare din Brazilia și Iași, novicea Tereza i-a răspuns cu entuziasm și încredere Celui care a chemat-o pe nume: "M-ai chemat! Iată-mă Doamne!" A făcut vot de castitate, sărăcie și ascultare pentru un an după Regula de viață a Surorilor Providenței în mâinile sorei Viviana Radu, delegata superioarei generale.

Din partea celebrantului, sora Tereza a primit crucea lui Isus, Mirele și Mântuitorul, ca semn al iubirii sale infinite. Din partea congregației a primit Regula de Viață, calea pentru a trăi caritatea conform carismei Surorilor Providenței și a spiritului fondatorului, sfântul Alois Scrosoppi.

Cei prezenți ne-am rugat ca Dumnezeu să confirme ceea ce a înfăptuit în sora Tereza. Împreună îi mulțumim Domnului pentru "Da"-ul rostit de sora Tereza, un "da" devenit dar pentru congregație și pentru Biserică. Invocăm pentru ea darul fidelității în urmarea Mirelui Cristos. Ne rugăm ca și alți tineri, fascinați de frumusețea lui Isus, să aibă curajul de a-i asculta glasul și de a-l urma.

Iată câteva impresii ale neoprofesei:

"Ceea ce pot exprima în acest moment este mulțumirea și recunoștința adusă Domnului care, din micimea mea, poate realiza ceea ce voiește; recunoștință familiei religioase care m-a primit în sânul ei ca fiică și mi-a însoțit pașii în tot acest timp de formare, conducându-mă cu răbdare spre Isus și spre cunoașterea congregației.

Cuvintele nu sunt suficiente pentru a descrie acest moment, dar pot mărturisi marea bucurie, pacea și seninătatea cu care Domnul m-a însoțit în aceste momente pline de emoții, dar și de temeri în fața măreției la care m-a chemat. Conștientă fiind de fragilitatea și micimea mea, îmi pun încrederea în el, care mereu transformă imposibilul uman în posibilul său.

Având prezent faptul că noi nu ne consacrăm pentru a fugi de lume, nici pentru a avea o viață mai liniștită sau mai comodă, ci ne consacrăm pentru a ne dărui celorlalți, pentru a aduce un strop de lumină prin prezența noastră, care nu e doar simpla noastră prezență, ci a lui Dumnezeu și a Bisericii, iar ceea ce dăruim este darul lui, mă rog cu încredere:

«Dumnezeu, care a trezit în tine voința și fapta, și a început această lucrare, să o ducă la bun sfârșit până în ziua în care va veni Cristos Domnul și să îți dea harul de a rămâne statornică și plină de râvnă (din ritul profesiunii)»".

Surorile Providenței

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 ianuarie: Iași: O tânără la prima profesiune în rândul Surorilor Providenței


 

lecturi: 3859.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat