Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Familiile din Dieceza de Iași îi mulțumesc IPS Aurel Percă

La Întâlnirea Diecezană a Familiilor de anul trecut de la Faraoani, împreună, familiile din Dieceza de Iași, am avut ocazia să mulțumim PS Petru Gherghel, astăzi episcop emerit de Iași, pentru tot ceea ce a însemnat pentru familiile diecezei de-a lungul celor 41 de ani de păstorire.

Cu ocazia luării în posesie a Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, este o ocazie potrivită să mulțumim și IPS Aurel Percă, astăzi arhiepiscop mitropolit de București.

Rod al Sinodului Diecezan, desfășurat la Iași între anii 2001-2004, Oficiul pentru Pastorația Familiei s-a dovedit a fi încă de la început printre prioritățile pastorației diecezane, mai ales că familia, cel puțin în ultimul timp, este "lovită" din toate părțile.

Propus de către Sinod și susținut forte de către ep. Petru Gherghel, ajutat de către, până mai ieri, episcopul auxiliar Aurel Percă, Oficiul pentru Pastorația Familiei a devenit între timp "industrie", o "industrie a familiei pentru familie", după modelul voit de Dumnezeu.

De la simplele discuții într-un birou cu familiile aflate în impas, la diferitele întâlniri diecezane, decanale, parohiale și chiar internaționale, toate reprezintă oarecum ajungerea la maturitate a acestui tip de pastorație în Dieceza de Iași. Tinerii care urmează să se căsătorească, persoanele văduve, familia rănită, familiile care își aniversează anii de căsătorie, toate au devenit parte din "industria" care este astăzi Oficiul pentru Pastorația Familiei.

Mulțumim, Înaltpreasfințite Aurel, așa cum am făcut-o și față de PS Petru Gherghel pentru că, citind "semnele timpurilor" și mergând pe urmele sfântului papă Ioan Paul al II-lea, continuate astăzi atât de frumos de către papa Francisc, ați fost de partea familiei, ați intuit importanța și în același timp urgența unei astfel de pastorații pentru Poporul lui Dumnezeu!

Înaltpreasfințite Aurel, familiile din Dieceza de Iași se alătură tuturor celor care v-au fost și vă sunt alături, vă mulțumesc și vă doresc mult curaj în noua misiune și vă însoțesc cu rugăciunile lor. În același timp îl asigură și pe PS Iosif Păuleț, episcopul Diecezei de Iași, de același sprijin și de continuarea cu și mai mult elan și responsabilitate a propunerilor Oficiului pentru Pastorația Familiei.

Pr. Felician Tiba
și colaboratorii
Oficiul pentru Pastorația Familiei


 

lecturi: 1984.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat