Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oficiul pentru Pelerinaje: Program de pelerinaje în anul 2020

Actualizare, aprilie 2020:
Din cauza restricțiilor legate de Coronavirus, programul de pelerinaje a fost suspendat. Vom reveni cu noi precizări.

Oficiul pentru Pelerinaje al Episcopiei Romano-Catolice de Iași a pregătit pentru anul 2020 un program de pelerinaje.

Pelerinaj la Fatima
În perioada 20-27 aprilie 2020 se organizează un pelerinaj la Fatima. Se pleacă cu avionul de la București la Madrid. Traseul este următorul: Madrid, Alcalá, Fatima, Lisabona (biserica "Sfântul Anton de Padova", Muzeul Ieronimilor și alte obiective), Sintra și iarăși Madrid. Punctul principal este Sanctuarul din Fatima. Numărul de pelerini este de minim 35 de persoane. În preț este inclus zborul dus-întors (mai puțin transportul la și de la București), transportul pe toată durata pelerinajului, cazare în regim demipensiune, exceptând prima și ultima seară. Costul pelerinajului este 580 euro de persoană. Pentru a facilita achiziționarea biletelor de avion, înscrierile se fac până la 20 februarie 2020.

Pelerinaj în Medjugorje
În perioada 31 mai - 7 iunie 2020 se organizează un pelerinaj la Medjugorje. Transportul va fi asigurat cu autocarul. Plecarea va fi în dimineața zilei de 31 mai. Prima și ultima înnoptare vor fi la Timișoara. Celelalte vor fi la Medjugorje, la hotel și pensiuni de 3*, în regim demipensiune. Va fi program spiritual în fiecare zi, sfânta Liturghie, urcare pe muntele Križevac pentru devoțiunea Căii Sfintei Crucii și pe colina Podbrdo, locul primelor apariții pentru rugăciunea rozariului. În timpul sejurului vom vizita regiunea Vepric și Makarska, care sunt la coasta Mării Adriatice, unde se află "Micul Lourdes" al Croației. Costul pelerinajului este de 295 euro. Înscrierile se fac până la 1 aprilie 2020.

Pelerinaj în Țara Sfântă
În perioada 1-8 iulie 2020 se organizează un pelerinaj în Țara Sfântă. Plecarea va fi cu avionul din Iași, în dimineața zilei de 1 iulie. Locuri de vizitat: Nazaret, Cana Galileii, Cafarnaum, Lacul Genezaret (plimbare cu barca), Muntele Fericirilor, Muntele Tabor, Râul Iordan, Marea Moartă, Qumran, Betleem, Ain Karem, Ierusalim etc. În prețul de 900 euro sunt incluse cheltuielile: transport cu avionul, autocar pe parcursul întregului pelerinaj (inclusiv taxa de urcare pe Muntele Tabor), cazare, mesele (dimineața și seara) toate intrările (inclusiv plimbarea cu barca pe Lacul Genezaret). Ghidul acestui pelerinaj este pr. Cristian Vacaru. Înscrierile se fac până la 19 martie.

Pelerinaj în Polonia
În perioada 14-21 septembrie 2020 se organizează un pelerinaj în Polonia. Transportul va fi realizat cu autocarul. Punctul cel mai important este sanctuarul din Czêstochowa, dar vor fi multe alte sanctuare și locuri istorice. Traseul este următorul: Iași - Catedrala din Satu-Mare - Zakopane - LudŸmierz - Czêstochowa - Licheń Stary - Kalisz - Zduńska Wola (locul de naștere al sfântului Maximilian Kolbe) - Auschwitz - Wadowice (locul de naștere al sfântului Ioan Paul al II-lea și muzeul dedicat acestuia) - Kalwaria - Cracovia - Sanctuarul Divinei Milostiviri - Catedrala din Oradea - Iași. În prețul de 470 euro sunt incluse transportul, cazările în regim demipensiune. Înscrierile se fac doar până la 14 iulie 2020.

Pelerinaj în Barcelona și Lourdes
În perioada 13-20 octombrie 2020 se organizează un pelerinaj la Barcelona și la Lourdes. Transportul va fi cu avionul Iași-Barcelona (tur-retur). Locuri care vor fi vizitate: Sagrada Familia, Monserat, Manressa, Zaragossa, Lourdes, Torreciudad, Bordères-sur l'Échez (întâlnire cu pr. Iosif Dorcu). Vor fi asigurate transportul cu avionul și autocarul, cazarea în hoteluri sau pensiuni cu cel puțin 3*, mesele (dimineața și seara). Costul pelerinajului este în funcție de biletul de avion. Estimativ ajunge la 790 euro. Înscrierile se fac până la 30 martie 2020.

Asistența spirituală la aceste pelerinaje este asigurată de pr. Cristian Diac sau, în caz de nevoie, de un alt preot. Înscrierile se fac la pr. Cristian Diac (tel. 0740.218.261, inclusiv whatsapp).

NB. În lipsa unui număr de 40 de participanți, orice pelerinaj se anulează.

Pr. Cristian Diac


 

lecturi: 10569.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat