Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Zile de reculegere pentru tineri

În perioada 3-5 ianuarie 2020, la Casa "Maica Speranța" din Barticești, au avut loc trei zile de reculegere pentru tineri organizate de Familia Iubirii Milostive cu tema "Veți găsi un copil înfășat și culcat în iesle" (Lc 2,13).

Aceste zile pline de har au inclus o serie de cateheze, în care am aflat ce rol important joacă smerenia în relația noastră cu Dumnezeu și cu aproapele, momente de rugăciune precum Laudele, Vesperele, Adorație și, mai ales, punctul central, sfânta Liturghie, în care l-am primit pe Domnul în inima noastră. Astfel, am învățat că istoria fiecăruia dintre noi formează o bucățică esențială în minunatul tablou al istoriei omenirii, întrucât Dumnezeu ne-a creat într-un mod unic și ne-a făcut administratorii darurilor sale în îndeplinirea planului său divin.

Un moment deosebit a fost colindarea unor bolnavi și bătrâni din sat, ducându-le prin colinde și prezența noastră bucuria Crăciunului. Această experiență trăită alături de ei ne-a îmbogățit sufletește prin relatarea cu bucurie a amintirilor și a clipelor frumoase trăite de aceștia, în viața de credință și familie.

Totodată, prin mărturia unei familii despre ceea ce înseamnă a-ți construi viitorul pe temelia iubirii, încrederii și ascultării lui Dumnezeu, prin smerenie, sacrificiu comun și dăruire am rămas cu dorința de a alege să-l includem pe Dumnezeu în construirea unei viitoare chemări în viețile noastre, prin practicarea smereniei.

Între aceste momente de creștere spirituală și-au făcut loc și clipele de destindere, în care ne-am jucat și am dansat împreună, clipe ce ne-au adus zâmbetul pe buze.

La finalul acestor zile fiecare dintre noi am împărtășit cu ce anume vom pleca acasă. Printre punctele atinse a fost dorința de a pune smerenia în practică pentru a avea o relație mai bună cu Dumnezeu, cât și de a-l implica în planurile și proiectele noastre, folosindu-ne atât de darurile primite de la el cât și de prezența sa spre a ne îndeplini misiunea de a fi creștini. O lecție importantă a fost aceea că, născându-se într-o iesle săracă și umilindu-se pe sine pentru a ne învață ce înseamnă smerenia, Cristos ne-a înălțat pe noi și ne-a făcut demni de a fi fii adoptivi ai Tatălui ceresc. Și noi putem să practicăm smerenia pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie și a-i înălța, urmând exemplul său prețios. Fiecare a rămas cu dorința de a ne revedea cât mai curând într-o atmosferă pozitivă și plină de prezența copilului din ieslea Betleemului, care a adus lumina și pacea pe pământ.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate darurile spirituale și materiale primite în aceste zile și tuturor acelora care ne-au fost alături, ne-au însoțit și au făcut ca aceste momente să fie cât mai frumoase: sorei Emerențiana, sorei Cecilia, sorei Alina, părintelui Fernando și părintelui Iosif.

Tinerii participanți la zilele de reculegere

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3-5 ianuarie: Barticești: Zile de reculegere pentru tineri


 

lecturi: 1837.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat