Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Dublă sărbătoare a ÎPS Aurel Percă

Duminică, 22 decembrie 2019, ÎPS Aurel Percă, prin sfântă Liturghie celebrată în biserica "Sfântul Mihail" din Săbăoani, a ținut să-i mulțumească bunului Dumnezeu pentru cei 40 ani de preoție și 20 ani de episcopat. La altar i-a avut alături pe PS Iosif Păuleț, PS Petru Gherghel și numeroși preoți.

La începutul sfintei Liturghii părintele paroh Irinel-Iosif Iosub, în numele autorităților locale și a întregii comunități, i-a urât bun venit ÎPS Aurel Percă și a salutat prezența tuturor oaspeților.

Cuvântul de învățătura a fost ținut de către părintele Petru Beșleagă. A pornit de la textul evangheliei, subliniind câteva caracteristicii ale sfântului Iosif și anume: el este omul fidelității față de Dumnezeu, omul tăcerii, omul ascultării. În lumina acestei identități, părintele a făcut o trecere în revistă o activității ÎPS Aurel. A subliniat faptul că în această biserică ÎPS Aurel a simțit chemarea divină, făcându-l să zică: "Vreau să devin preot". "DA"-ul pe care l-a oferit lui Dumnezeu a fost consolidat prin cuvintele alese pentru stemă episcopală și anume "Întemeiați și înrădăcinați în caritate".

La finalul sfintei Liturghii PS Iosif Păuleț a subliniat că motivul adunării noastre a fost "să aducem Domnului slavă, slavă și cinste", făcând sărbătoare pentru atâtea haruri cu care a fost copleșit ÎPS Aurel. PS Petru Gherghel ne-a îndemnat să-i "Mulțumim" Domnului Dumnezeului nostru pentru darurile primite.

Doamna primar Valeria Dascălu, în numele întregii comunități, a adresat ÎPS Aurel cuvinte de prețuire asupra slujirii lui și felicitări pentru numirea ca arhiepiscop mitropolit de București, ducând mai departe slujirea unui alt săbăonean, ÎPS Ioan Robu.

Au fost aduse mulțumiri și de către membrii comunității, întrucât în anii grei ai comunismului au primit sprijin și încurajare pentru un grup de rugăciune, mai precis "Rozariu viu" care a fost reînsuflețit de curând.

Prin cuvintele cântecului "Aleluia" o fetiță din comunitate "a plantat cer în inimi". Părintele paroh Irinel, în numele tuturor preoților și a întregii comunități, i-a mulțumim ÎPS Aurel pentru tot ceea ce a făcut și face în continuare. Bunul Dumnezeu să-l răsplătească și să-l ajute în misiunea ce i-a fost încredințată!

ÎPS Aurel a subliniat că sfântă Liturghie a stat sub semnul mulțumirii pentru darul preoției, darul episcopatului și al slujirii în Biserică.

Camelia Fechetă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 decembrie: Săbăoani: Dublă sărbătoare a ÎPS Aurel Percă

Fotografii de la acest eveniment au fost publicate și pe pagina de facebook a Parohiei "Sfântul Mihail" din Săbăoani.


 

lecturi: 3445.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat