Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Concert caritabil de colinde dedicat bunicilor

Duminică, 15 decembrie 2019, la biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași a avut loc concertul caritabil de colinde Și bunicii îl așteaptă pe Moș Crăciun. Recitalul muzical a fost susținut de un grup de colindători format din angajați și voluntari ai Centrului Diecezan Caritas Iași, acompaniați la orgă de prof. Ioan Diaconu, dirijor Andreea Miler, artistă canto clasic.

Evenimentul a fost prezentat de Antonina Dogariu. Credincioșii prezenți au putut audia un repertoriu bogat de colinde: "Hai deschide inima ta", "Poveste de Crăciun", "E lumină-n miez de noapte. Ce să fie oare, ce s-a întâmplat?", "Dacă-n fiecare zi Crăciunul ar veni", "Praznic luminos", "Eu cred în Moș Crăciun", "Colindul colindelor", "La mulți ani cu sănătate".

Pentru o zi am fost spiridușii Moșului și ne-am îndreptat atenția și iubirea către bunicii singuri, încercați de greutățile vieții. Acum, în prag de Crăciun, am adus zâmbete pe chipurile bătrâneilor, însă, aceștia au nevoie de suport în permanență. Cu ajutorul dumneavoastră, putem fi alături de ei și pe viitor, oferindu-le speranță pentru un trai mai bun, căldură în suflete, voie bună și mai multe momente de bucurie.

La finalul concertului, am oferit daruri bunicilor și am petrecut clipe minunate împreună, clipe care i-au făcut să uite pentru o zi de necazurile care le umbresc bătrânețea.

Fondurile colectate (3150 de lei) vor fi utilizate pentru: oferirea de pachete cu alimente și cadouri celor 50 de vârstnici singuri, beneficiari ai Centrului de Îngrijire la Domiciliu Iași. Celor 50 de bunici le asigurăm servicii sociale și socio-medicale la domiciliu concretizate în: tratamente medicale, supravegherea respectării tratamentului medicamentos, procurarea hranei, efectuarea cumpărăturilor, efectuarea igienei corporale, curățenie și îi implicăm în diferite activități recreative și de socializare.

Aducem mulțumiri deosebite pentru prezență și devotament episcopului emerit al Diecezei Romano-Catolice de Iași, Mons. Petru Gherghel, părintelui paroh Petru Sescu pentru susținere și găzduire, tuturor participanților, membrilor corului nostru și tuturor celor care ne-au ajutat să concretizăm cauza noastră. Cu ajutorul dumneavoastră, putem oferi acum, în prag de sărbători, un mic sprijin bunicilor care au mare nevoie de prezența noastră în viața lor.

Bătrânețea nu este o povară, este un har, așa cum a rostit papa Francisc în Piața "Sfântul Petru" în anul 2014 cu ocazia Zilei Persoanelor în Vârstă: "Bătrânețea, în mod deosebit, este un timp de har, în care Domnul ne reînnoiește chemarea sa: ne cheamă să păstrăm și să transmitem credința, ne cheamă să ne rugăm, în special să mijlocim; ne cheamă să fim aproape de cel care are nevoie... Bătrânii, bunicii au o capacitate de a înțelege situațiile mai dificile: o mare capacitate! Și atunci când se roagă pentru aceste situații, rugăciunea lor este tare, este puternică!"

Anca-Diana Maftei Păvălucă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 decembrie: Iași: Concert caritabil de colinde dedicat bunicilor


 

lecturi: 1043.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat