Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Corhana: Sfințirea monumentului și a plăcii comemorative din cimitirul satului, cu PS Iosif

În acest timp sfânt al Adventului, când creștinii se pregătesc pentru sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Isus Cristos, comunitatea Parohiei Corhana din județul Neamț a participat la sfințirea monumentului și a plăcii comemorative din cimitirul satului la care a participat și Preasfințitul Iosif Păuleț, sâmbătă, 14 decembrie 2019.

Cu brațele deschise și inimile pline de bucurie și emoție, l-am întâmpinat pe Preasfințitul Iosif Păuleț. Preasfințitul, împreună cu parohul Ștefan Coșa și invitații săi preoți concelebranți (fii ai satului), au sfințit monumentul și placa comemorativă a eroilor locali căzuți în cele două războaie mondiale.

După acest moment solemn ne-am îndreptat în procesiune spre biserica "Sfânta Maria Îndurerată" din sat, unde Preasfințitul a celebrat sfânta Liturghie împreună cu enoriașii și invitații oficiali.

În timpul predicii, preasfințitul episcop ne-a emoționat reamintind clipele frumoase petrecute în satul nostru în perioada când a fost vicar în Parohia Pildești și traversa râul Moldova, urca un deal abrupt pentru a celebra în satul nostru sfânta Liturghie. După 37 de ani, revine în mijlocul nostru cu aceeași bucurie, simplitate și modestie.

Prin cuvintele pline de duh și înțelepciune a conturat esența vieții sfântului Ioan al Crucii care spunea că "în amurgul vieții vei fi întrebat despre iubire, învață deci sa iubești".

A evidențiat, de asemenea, rolul sfântului Ioan Botezătorul, care și-a îndeplinit cu entuziasm misiunea sa de precursor al lui Mesia.

În ciuda vremii mohorâte, ne-am întors în căminele noastre cu sufletele senine, pline de bucuria de a-l fi avut în mijlocul nostru pe noul episcop, care la ieșirea din biserica nu a ezitat sa salute comunitatea, în special pe cei pe care i-a botezat sau cununat în timpul vicariatului.

Mulțumim Preasfințitului pentru această zi memorabilă și ne rugam bunului Dumnezeu să ne păstorească întru mulți ani.

Alina Dumitrașcu și Eugen Ianuș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 decembrie: Corhana: Sfințirea monumentului și a plăcii comemorative din cimitirul satului, cu PS Iosif


 

lecturi: 2014.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat