Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Hramul, consacrarea altarului și sfințirea lucrărilor la biserica "Sfântul Nicolae"

Pentru toată comunitatea din Parohia Romano-Catolică "Sfântul Nicolae" din Bacău, cât și pentru toți credincioșii oaspeți, ziua de 6 decembrie 2019 a fost o sărbătoare foarte importantă. În această zi a hramului principal, Preasfințitul Iosif Păuleț, episcop de Iași, în cadrul sfintei Liturghii solemne de la ora 11.00, a consacrat altarul și a sfințit lucrările din biserica "Sfântul Nicolae", fiind prezenți 82 de preoți.

Ceremonia a început în biserica "Sfântul Nicolae", unde Preasfințitul a consacrat altarul și a sfințit lucrările din biserica "Sfântul Nicolae". În altar au fost așezate relicvele sfintei Tereza a Pruncului Isus, a fericitului Anton Durcovici, a fericitului Vladimir Ghika, a fericitei Veronica Antal, a fericitului Ieremia Valahul și a fericitului Vasile Aftenie. În timpul procesiunii spre biserica "Sfinții Apostoli Petru și Paul", unde s-a celebrat Liturghia, s-a cântat Litania tuturor sfinților.

La predică, Preasfințitul ne-a vorbit despre viața, minunile și exemplul de credință a sfântului Neculai: "Sfântul Neculai a fost pregătit de părinții lui să trăiască cu demnitate viața creștină, s-a dovedit a fi un puternic apărător al credinței creștine apostolice în timpul persecuțiilor și ereziilor, rămânând mereu pe verticala credinței, în ciuda tuturor dușmanilor. A murit în faimă de sfințenie, lăsând în urma sa un strălucit exemplu, vrednic de admirat și imitat". De asemenea, Preasfințitul ne-a vorbit despre cele trei coordonate din viața sfântului Nicolae: credința în Dumnezeu și în adevărurile revelate, curăția desăvârșită și caritatea exemplară, și ne-a îndemnat ca fiecare dintre noi să ne trăim misiunea profetică, aceea de a-l face cunoscut lumii întregi pe Cristos.

La sfârșitul celebrării, pr. Vasile Petrișor a citit decretul pentru consacrarea altarului și sfințirea lucrărilor la biserica "Sfântul Nicolae", mulțumirile finale au fost făcute de către prof. Loredana Cojan, iar Preasfințitul Iosif Păuleț și-a exprimat mulțumirea față de părintele decan, Isidor Dâscă, pentru toate lucrările realizate în această parohie, dar mai ales pentru trăirea credinței în zona Bacăului, dovadă fiind și numărul impresionant de credincioși care au participat la această sărbătoare.

După sfânta Liturghie, toți credincioșii au avut posibilitatea de a săruta altarul consacrat din biserica "Sfântul Nicolae"!

Sfinte Nicolae, roagă-te pentru noi!

Pr. Richardo-Dominic Baciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 decembrie: Bacău: Hramul, consacrarea altarului și sfințirea lucrărilor la biserica "Sfântul Nicolae"


 

lecturi: 2177.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat