Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: Întâlnirea persoanelor consacrate din zona Bucovina

Surorile Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului din Siret au găzduit întâlnirea a 25 de persoanele consacrate din zona Bucovina, pentru o zi de reculegere, sâmbătă, 7 decembrie 2019.

La întâlnire am fost prezente 25 de persoane. Am ascultat o frumoasă meditație rostită de pr. Ciprian Antălucă, decan de Bucovina, am avut ocazia de a-l adora pe Isus prezent în preasfântul sacrament, de a ne spovedi, am participat la sfânta Liturghie și am încheiat cu o agapă frățească.

Pr. Ciprian Antălucă ne-a reamintit că perioada Adventului este un timp prielnic pentru o reînnoire spirituală, pentru retrezirea speranței, pentru o regăsire a motivației pentru a trăi, pentru a continua drumul de credință în ciuda tuturor obstacolelor. Mai apoi ne-a vorbit despre importanța sfintei Liturghii, "izvorul și apogeul vieții creștine", dar în mod deosebit al vieții consacrate. Numeroasele trimiteri la scrisoarea pastorală a PS Iosif Păuleț, dar și la diferite documente ale Magisteriului Bisericii ne-au făcut să conștientizăm cât de prețioasă este celebrarea euharistică, făcută respectând toate normele liturgice. Sfânta Liturghie nu este un spectacol, o scenă teatrală, ci "o întâlnire reală între Cristos-capul și noi, membrele trupului său mistic. Această întâlnire ne hrănește și ne trimite: ne hrănește cu pâinea cuvântului și pâinea euharistică, iar apoi ne trimite în misiune la ceilalți oameni care încă nu au trăit bucuria de a-l fi întâlnit pe Dumnezeu" (Scrisoarea pastorală a PS Iosif Păuleț, "Sfânta Liturghie, izvor de viață și de mărturie creștină").

Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate harurile pe care le-a revărsat asupra noastră, mulțumim pr. decan Ciprian Antălucă pentru cuvântul de învățătură, preoților franciscani din Cacica, disponibili pentru spovezi și tuturor persoanelor consacrate din zona Bucovina care au răspuns în număr atât de mare la această inițiativă.

Sărbătoarea Nașterii Domnului să ne găsească cu inima curată și vindecată de orice păcat!

Sr. Luminița Antonică, OP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 decembrie: Siret: Întâlnirea persoanelor consacrate din zona Bucovina

* * *

Secțiunea "Anul Sfintei Liturghii în Dieceza de Iași * 2019-2020" pe www.ercis.ro

Anul Sfintei Liturghii


 

lecturi: 1504.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat