Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A trecut la Domnul sr. Maria Marta Salahoriu

Congregația "Surorile Benedictine Reparatoare ale Sfintei Fețe a Domnului Nostru Isus Cristos" anunță trecerea la Domnul a sr. Maria Marta Salahoriu, luni, 2 decembrie 2019. Trupul neînsuflețit este depus în capela Centrului "Asociația Sfânta Față a Domnului nostru Isus Cristos" din Măgura (Bacău), până joi, 5 decembrie, când va pleca spre ultimul drum în satul natal Lărguța unde va avea loc și înmormântarea în ziua de sâmbătă, 7 decembrie 2019, la ora 10.30.

Profund îndurerați am aflat de moartea neașteptată a surorii noastre dragi și iubite ...

Nimeni nu este întrebat când dorește să plece din această lume.... A plecat prea devreme, lăsând în urmă numai tristețe și durere. Fie ca bunul Dumnezeu să- i aline durerea și să-i odihnească sufletul în pace!

A fost mereu aproape de cei în suferință, de cei neputincioși, de cei ce se află pe patul morții. A muncit cu devotament și răbdare, și-a dăruit timpul și iubirea în slujba celuilalt, fără a se arăta vreodată nemulțumită în a face actele de caritate, iubire, dăruire. Își dorea mereu să devină o misionară în țările îndepărtate, sărace, să se dedice îngrijirii trupești și sufletești a copiilor, bătrânilor, a celor neputincioși și năpăstuiți ai sorții. Dar Dumnezeu a hotărât că misiunea ei pe acest pământ a luat sfârșit, pentru a o duce în Casa Tatălui Ceresc, aproape de inima lui... Dumnezeu să te odihnească în pace, sora Maria Marta!

Sora Maria Marta Salahoriu s-a născut la 27 martie 1984, fiind unul din cei patru copii ai familiei Salahoriu. A intrat în Congregația Surorilor Benedictine Reparatoare ale Sfintei Fețe a Domnului Nostru Isus Cristos la 15 februarie 1999.

După formarea inițială și doi ani de noviciat a depus primele voturi la 1 noiembrie 2008 în biserica unde se află mormântul părintelui fondator, venerabilul Gregori Ildebrando din Bassano-Romano, în Italia, iar la 11 iulie 2016 a depus voturile pe viață în cadrul unei ceremonii solemne care a avut loc la capela centrului Asociației "Sfânta Față a Domnului Isus Cristos" din Măgura, Bacău.

Numele care i-a fost dat la prima profesiune i-a marcat profund viața și acțiunile, putând fi asociat cu viața și activitatea Martei și a Mariei, surorile lui Lazăr.

Viața surorii noastre Marta a fost scurtă și simplă și se poate rezuma într-un singur cuvânt: iubire!

Trupul neînsuflețit este depus în capela Centrului "Asociația Sfânta Față a Domnului nostru Isus Cristos" din Măgura (Bacău), până joi, 5 decembrie, când, după Liturghia care va fi celebrată la ora 10.30, sicriul cu trupul neînsuflețit va pleca spre ultimul drum în satul natal, Lărguța. Liturghia de înmormântarea va fi celebrată la Lărguța, în ziua de sâmbătă, 7 decembrie 2019, la ora 10.30.

Congregația "Surorile Benedictine Reparatoare
ale Sfintei Fețe a Domnului Nostru Isus Cristos"


 

lecturi: 8069.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat