Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

"La o demnitate așa de mare". PS Iosif Păuleț despre numirea episcopului Aurel Percă arhiepiscop mitropolit de București

La sfânta Liturghie celebrată în catedrala din Iași, în solemnitatea Cristos, Regele Universului, duminică, 24 noiembrie 2019, PS Iosif Păuleț a salutat numirea noului episcopului Aurel Percă arhiepiscop mitropolit de București, de către papa Francisc, la 21 noiembrie.

"Vreau să adaug un cuvânt referitor la știrea pe care, cred, toți ați urmărit-o, prin mijloacele de comunicare în masă, că Preasfințitul Aurel Percă, până acum episcop auxiliar de Iași, a fost găsit vrednic de Sfântul Părinte papa Francisc să fie ridicat la demnitatea, dar și slujirea, în același timp, de arhiepiscop mitropolit de București, și va fi înscăunat, așa cum a ales Înaltpreasfinția sa, acum, pe data de 11 ianuarie [2020], în ajunul sărbătorii Botezul Domnului, în catedrala mitropolitană [«Sfântul Iosif»] din București.

Până atunci, în perioada aceasta, Înaltpreasfințitul mitropolit Ioan Robu va conduce Arhidieceza de București în calitate de administrator apostolic, așa cum a fost Preasfințitul Petru după ce papa m-a numit pe mine episcop diecezan de Iași.

Este o bucurie deosebită pentru mine, pentru PS Petru Gherghel, pentru noi, preoții, și cred că pentru toți dumneavoastră, că din dieceza noastră Sfântul Părinte s-a gândit să-l ridice la o demnitatea așa de mare, dar și plină de răspundere, pe Preasfințitul Aurel Percă.

Vă îndemn să-l însoțim toți în rugăciune, pentru ca să își poată îndeplini cât mai bine, cu sfințenie, cu toată responsabilitatea, această mare slujire în Biserica lui Cristos și între diecezele noastre să fie o colaborare strânsă și fructuoasă".

* * *

Comunicat de presă: Mons. Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, a fost numit de papa Francisc arhiepiscop mitropolit de București


 

lecturi: 912.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat