Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Moment de rugăciune la căpătâiul părintelui Claudiu Dumea

După ce a petrecut o zi în capela romano-catolică "Buna-Vestire" din cimitirul "Eternitatea", trupul neînsuflețit al părintelui Claudiu Dumea a fost adus vineri, 22 noiembrie 2019, la ora 14.00, în mijlocul comunității Seminarului "Sfântul Iosif" din Iași, unde a avut loc un moment de rugăciune la căpătâiul său condus de PS Petru Gherghel, episcop emerit de Iași.

Preasfințitul a întâmpinat trupul fără viață al pr. Claudiu încă de la pragul seminarului. La acest moment au participat toți membrii comunității seminarului - preoți, seminariști, surori -, dar și numeroși preoți și credincioși din apropierea Iașiului care au vrut să-l conducă pe ultimul drum, aducându-i un ultim omagiu.

În deschiderea momentului Mons. Benone Farcaș, rectorul Seminarului, a prezentat în câteva cuvinte însemnătatea pe care părintele a avut în cadrul seminarului și nu numai. Într-un scurt elogiu a pus în lumină toate faptele mărețe, mai mult sau mai puțin sesizate de-a lungul timpului, pe care Dumnezeu le-a realizat prin activitatea părintelui.

În cadrul celebrării PS Petru a rostit, în numele său, al PS Iosif Păuleț și PS Aurel Percă, un omagiu adus părintelui, însă unul special. A adus în atenția celor prezenți elemente din testamentul răposatului care exprimă modul în care el și-a trăit viața, preoția: și-a dorit să nu i se aducă omagii, să nu fie înmormântat cu fast, ci celebrându-se o Liturghie cât mai simplă, fără discursuri care să-l ridice în slăvi, ci cu o omilie simplă, să fie condus pe ultimul drum. De aceea PS Petru Gherghel a evidențiat ca în aceste momente să nu-i aducem laude pr. Claudiu Dumea, ci să-i înălțăm preamărire lui Dumnezeu pentru că a trimis în mijlocul nostru un asemenea slujitor. Acest lucru l-am făcut toți împreună înălțând rugăciuni, imnuri și psalmi la Domnul pentru odihna veșnică a sufletului său.

Ciprian Fechetă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 noiembrie: Iași: Moment de rugăciune la căpătâiul părintelui Claudiu Dumea

* * *

A trecut la Domnul pr. Claudiu Dumea


 

lecturi: 5260.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat