Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

PS Petru Gherghel: Mesaj la numirea Mons. Aurel Percă, noul arhiepiscop mitropolit de București

Pe pagina sa de Facebook, PS Petru Gherghel, episcopul emerit de Iași, care l-a avut mulți ani ca auxiliar pe PS Aurel Percă, salută numirea acestuia ca arhiepiscop de București. Redăm integral mesajul.

Te Deum laudamus! – Pe tine, Dumnezeule, te lăudăm!

Vestea alegerii și numirii noului păstor al Arhidiecezei de București în persoana episcopului auxiliar de Iași, Mons. Aurel Percă, ne-a umplut inima de bucurie. Îl asigurăm de toată prețuirea și însoțirea noastră, cu prietenie și rugăciuni fierbinți pentru noua și marea misiune primită.

Pentru nenumărate motive trebuie să îndreptăm spre Dumnezeu imn de laudă și de preamărire, căci și-a îndreptat privirea spre noi, cei din Dieceza de Iași, și a ales, prin vocea Sfântului Părinte papa Francisc, un fiu al acestei binecuvântate Biserici Locale, pentru o asemenea misiune de păstor, arhiepiscop mitropolit pentru poporul credincios din tot cuprinsul Arhidiecezei Romano-Catolice de București.

Dumnezeu singur cunoaște intențiile și lucrările (cf. Ps 139,3) și se îngrijește fără limită de poporul său. Nouă nu ne rămâne altceva decât să admirăm alegerea sa și să-l preamărim pentru continua predilecție arătată turmei credincioșilor săi.

Ne bucurăm cu toții, cei de la Iași, în frunte cu PS Iosif Păuleț, episcopul de Iași, cu întregul prezbiter, cu seminariștii și persoanele consacrate, precum și cu poporul creștin din Moldova. Ne asociem la rugăciunile și dragostea tuturor preoților, persoanelor consacrate și a întregului popor credincios din Arhiepiscopia de București, împreună cu IPS Ioan Robu, arhiepiscop și mitropolit. Înaltpreasfinției Sale îi arătăm cu această ocazie recunoștința și prețuirea noastră comună pentru marea și lunga misiune de mare Păstor, împlinită cu atâta dăruire și prietenie față de noi toți, avându-l mereu alături pe PS Cornel Damian, episcop auxiliar de București. Uniți în dragoste, înălțăm spre ceruri marele imn de preamărire și laudă pentru toate, repetând cu inimi pline credință și încredere în pronia divină: Te Deum laudamus - Pe tine, Dumnezeule, te lăudăm, susținuți de rugăciunile Maicii Domnului, ale sfântului Iosif, precum și ale celor doi martiri, fericitul Vladimir Ghika și fericitul Anton Durcovici, preaiubitul nostru episcop martir.

Toate spre mai marea slavă a lui Dumnezeu!

Iași, 21 noiembrie 2019.

Petru Gherghel, episcop emerit

* * *

Comunicat de presă: Mons. Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, a fost numit de papa Francisc arhiepiscop mitropolit de București


 

lecturi: 3382.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat