Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

In memoriam pr. Claudiu Dumea

Noi, studenții primei promoții (2006) a Facultății de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității "Al.I. Cuza" Iași aducem un ultim omagiu preotului Claudiu Dumea.

Pr. Claudiu, vă mulțumim pentru că prin multă răbdare și înțelepciune, ne-ați descoperit frânturi din tainele gramaticii limbii latine, ne-ați dezvăluit din frumusețea liturgiei și a sfintei Liturghii la orele de curs sau de seminar.

Domnul cel milostiv să primească în slava cerească sufletul părintelui Claudiu!

Să se odihnească-n pace!

"Părintele Claudiu Dumea a fost și va rămâne unul dintre profesorii care au marcat perioada studenției mele. Spirit vesel, plin de bunătate, de generozitate, devotament și iubire față de aproapele. A fost unul dintre mentorii (profesorii) care m-au ajutat să așez o cărămidă la temelia formării mele spirituale și umane!" (Ancuța Schell)

"Pentru noi, ca studenți și mai ales ca tineri, poate de multe ori am dezaprobat atitudinea prea strânsă în niște tipare tradiționale cu privire la alegerile moderne pe care le puteam face în a gusta viața. Știm că tot ceea ce ne-a învățat a fost spre bine nostru!" (Mihai Blaj)

"Azi, comunitatea academică a pierdut un om de valoare, comunitatea Bisericii un preot al cuvintelor potrivite, un predicator al Cuvântului, dar tot azi, raiul l-a câștigat pe marele profesor preot Claudiu Dumea. Spun aceasta cu convingerea cu care îmi promitea, pe când eram studentă, că mă va aștepta alături de sfântul Petru la poarta raiului și vom vorbi numai în limba latină!" (Mădălina Maria Martin)

"Dacă azi sunt profesor de religie, e pentru că, într-o seară frumoasă din timpul Crăciunului a anului 2001, mă bucuram împreună cu familia mea de prezența pr. Claudiu la noi acasă. Era ceva nemaipomenit ca în timpul sărbătorilor de iarnă sau pascale să-l avem în mijlocul nostru și să binecuvânteze masa îmbelșugată cu produse tradiționale specifice Bucovinei. Printre multe alte subiecte de discuții, pe care nu le înțelegeam și nici nu mă priveau, m-am nimerit dintr-o dată în miezul unei prezentări a activității școlare și a viitorului meu. Părinții mei i-au spus că ar fi încântați să învăț mai mult, să devin medic sau cel puțin să le urmez în meserie pe cele două surori ale mele care erau deja asistente medicale. Pr. Claudiu m-a privit și mi s-a adresat cu o voce caldă: «N-ai vrea să devii profesor de religie? Cu ajutorul Domnului și prin strădania unor persoane devotate se va deschide în toamnă o nouă facultate, o facultate de Teologie cu trei specializări. Te gândești și ai să hotărăști!» Cuvintele pr. Claudiu mi s-au așezat ușor, ușor pe inimă. Am răspuns mai întâi cu multă rezervă. Îmi surâdea ideea, de aceea m-am lăsat prinsă în mreaja plăcută a invitației de a fi studentă la Iași și am încredințat prin rugăciune Domnului tot ceea ce atunci era vis... iar acum este realitate! Mulțumesc din inimă, pr. Claudiu!" (Lăcrămioara Boroș)

Prof. Lăcrămioara Boroș

* * *

A trecut la Domnul pr. Claudiu Dumea


 

lecturi: 5709.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat