Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Praznicul Copiilor în comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"

Ziua de 17 noiembrie 2019 pentru comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași a reprezentat o zi de comuniune și de aducere aminte: Praznicul Copiilor. Acest eveniment, cu tradiție în această comunitatea catolică ieșeană, este un timp în care copiii și seniorii și-au amintit cu drag de persoanele iubite care nu mai sunt printre noi.

Fiecare familie are persoane dragi plecate dintre noi. Stă în puterea noastră, a celor maturi, să fim exemple și să-i învățăm pe copii valorile creștine și umane. Și cum ar putea învăța decât punând în practică, împreună cu familia și comunitatea, aceste lucruri.

Duminică, 10 noiembrie 2019, preoții au făcut anunțul în biserică oferind posibilitatea fiecăruia dintre noi de a ne aminti de cei dragi care au plecat la cele veșnice prin oferta în vederea organizării tradiționalului «praznic al copiilor». Ce putem face pentru sufletele răposaților? Rugăciune și milostenie! Zilele de pomenire colectivă sunt momente de vie și profundă comuniune și cu cei răposați. Ele sunt respectate și cultivate pentru a întreține vie amintirea celor plecați dintre noi.

Vincențienii s-au mobilizat pentru colectă, iar credincioșii au donat, chiar peste așteptări, sume de bani, timp și dragoste pentru realizarea acestui act caritabil. Donațiile făcute au scos în evidență bunătatea și iubirea pe care fiecare dintre noi le avem.

După sfânta Liturghie copiii au coborât la subsolul bisericii, unde au fost așteptați cu multă dragoste. Rugăciunea făcută de părintele paroh Petru Sescu i-a ajutat pe copii să conștientizeze că această masă este oferită pentru răposații familiilor din comunitatea noastră, că cei plecați nu trebuie uitați. Rugăciunile și faptele noastre bunele aduc multă alinare Prin milostenie se mângâie sufletele celor adormiți. "Mila curăță toate păcatele!" (Tobia 12,9). Cu siguranță trebuie să miluim pe cel care are nevoie de milostenie: pe înfometat, pe cel gol, pe cel însetat..

Mulțumim seniorilor din comunitate că au răspuns invitației noastre de a participa la acest eveniment. Prezența lor la această masă a făcut ca acești copii să vadă o altă etapă a vieții.

Îmi exprim respectul pentru părinții copiilor care i-au însoțit la biserică, la acest eveniment și care ne-au fost aproape.

Dragostea și disponibilitatea oferite de membrii Asociației "Sfântul Vincențiu de Paul", de ceilalți credincioși din comunitate și de preoții parohiei au făcut ca acest eveniment să fie primit de copii, părinții lor și seniori cu multă bucurie. Mulțumirii și persoanelor de bine care ne-au oferit locația pentru a face sarmalele, ne-au oferit din timpul lor. A fost nevoie de acel "împreună" pentru a înmulți bucuria.

Îl rugăm pe Domnul Isus Cristos să se îndure de răposații familiilor noastre și să-i conducă în împărăția luminii și a păcii!

Gândul ca suntem trecători, gravat adânc în sufletul nostru, ne poate ajuta să devenim oameni mai buni.

Asociația "Sfântul Vincențiu de Paul" -
Conferința "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 noiembrie: Iași: Praznicul Copiilor în comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"


 

lecturi: 1044.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat