Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luizi-Călugăra: Investirea ministranților

Duminică, 10 noiembrie 2019, într-o dimineață cu ceață groasă și un frig pătrunzător, zece voinici curajoși au pornit deciși spre centrul satului. Aici aveau să facă un jurământ într-o slujire specială. Este vorba despre copilașii care, după ce s-au pregătit zile și săptămâni în șir, acum au dorit ca această decizie a lor să fie una publică. În fața părinților, a credincioșilor, a celorlalți copii, în cadrul sfintei Liturghii de dimineață, în prezența părintelui Emanuel Bejenaru, responsabil al Oficiului pentru vocații în Dieceza de Iași, cei 10 copii au promis o activitate mai deosebită în slujba Bisericii, de a fi prietenii lui Isus la sfântul altar.

Vizibil emoționați, ei au fost întâmpinați de părintele la intrarea în Biserică, unde a avut loc de altfel și îndemnul inițial. Intrând în procesiune în biserică, au proclamat Cuvântul Domnului, au răspuns prezent la apelul candidaților și la exprimarea voinței lor, precum și la întrebările părintelui la predică.

Momentul cel mai frumos a fost după predică, atunci când prin rugăciunea de binecuvântare a hainelor de ministranți, a cruciulițelor de ministranți și a copiilor, au putut îmbrăca astfel pentru prima dată în mod solemn veșmintele liturgice.

Celebrarea a continuat cu oferirea darurilor, cu rugăciunea credincioșilor, slujirea la altar, toate acțiuni întreprinse de noii ministranți ai parohiei noastre.

La sfârșitul Liturghiei, în numele tuturor ministranților, unul dintre ei a mulțumit pentru acest moment frumos din viața lor. Sperând într-o slujire cât mai rodnică a noilor ministranți, primind și acest mandat al ministrantului, îi felicităm și le dorim mult succes în noua misiune încredințată, iar prietenia cu Isus să îi facă mai disponibili, mai responsabili și mai implicați.

Pr. Marius-Cătălin Alistar

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 noiembrie: Luizi-Călugăra: Investirea ministranților


 

lecturi: 2127.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat