Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Călugăreni: Sfințirea oratoriului "Sfântul Ioan Paul al II-lea" și Ziua recoltei

Sfințirea oratoriului "Sfântul Ioan Paul al II-lea" din Călugăreni a avut loc duminică, 27 octombrie 2019, Liturghia fiind prezidată de PS Iosif Păuleț. A fost marcată și Ziua Recoltei, în semn de mulțumire pentru roadele câmpului. Au concelebrat nouă preoți.

La ora 10.30, întreaga comunitate s-a adunat în fața bisericii în așteptarea episcopului. Preasfințitul a fost întâmpinat cu un ropot de aplauze, dar și, tradițional, cu pâine si sare. Părintele paroh, Ciprian Bișoc, i-a urat un călduros "Bun venit!", iar Preasfințitul a oferit tuturor un salut si un zâmbet larg. La începutul sfintei Liturghii, viceprimarul Gheorghe Cadăr a ținut un mic discurs prin care i-a urat "Bun venit!" episcopului Iosif, a mulțumit în numele comunității pentru că a binevoit să ne viziteze și a prezentat istoricul oratoriului, lucrarea acestuia fiind începută în anul 2009, pe când paroh era părintele Mihai Cucuteanu, și a fost finalizată în 2019 sub atenta supraveghere și îndrumare a părintelui paroh, Ciprian Bișoc.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de către Preasfințitul Iosif, care a vorbit despre umilință și despre ce înseamnă să fii umil: "A fi umil nu înseamnă să stai cu gâtul strâmb, cu capul plecat. A fi umil înseamnă să recunoști cine ești tu ca om în fața lui Dumnezeu." Preasfințitul ni l-a dat ca exemplu pe sfântul Ioan Paul al II-lea, un om umil, care a lăsat în urma sa un model bun de urmat. A menționat în predica sa că Sfânta Fecioară, pe care o cinstim în luna aceasta, este un alt model de umilință pe care ar trebui să îl urmăm. Un om care se roagă în umilința sa este un om plăcut Domnului. "Domnul este alături de cel umil și nu de cel arogant" au fost cuvintele de învățătură ale episcopului, menționând, de asemenea, că "rugăciunea celui umil străbate cerul".

La ofertoriu, oamenii au oferit roade ale câmpului, cu intenția de a aduce mulțumire lui Dumnezeu pentru recolta de anul acesta.

La sfârșitul Liturghiei, părintele paroh a mulțumit episcopului pentru că a binevoit să răspundă invitației sale de a fi prezent azi în mijlocul nostru. A mulțumit și preoților prezenți la altar, corului, întregii comunități și a mulțumit Domnului pentru ajutorul pe care i l-a oferit în finalizarea acestor lucrări.

După sfânta Liturghie s-a plecat în procesiune către oratoriu pentru ca acesta să fie sfințit. Tot acolo, comunitatea a primit binecuvântarea finală oferită de păstorul diecezei noastre. După binecuvântare, oamenii s-au strâns în oratoriu unde a avut loc o agapă frățească, sărbătorindu-se, totodată, și Ziua Recoltei.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat, făcând ca această sărbătoare să fie atât de frumoasă! Mulțumim părintelui paroh pentru că a făcut tot posibilul ca această comunitate să fie binecuvântată în această zi cu prezența episcopului Iosif în mijlocul ei. Mulțumim lui Dumnezeu pentru că la împlinirea a zece ani de la începerea lucrărilor, oratoriul "Sfântul Ioan Paul al II-lea" este finalizat!

Domnul să-i răsplătească pe toți cei care au lucrat la acest oratoriu!

Matilda Verde

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 octombrie: Călugăreni: Sfințirea oratoriului "Sfântul Ioan Paul al II-lea" și Ziua recoltei


 

lecturi: 2512.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat