Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Întâlnirea membrilor din Europa Centrală din Federația Biblică Catolică

Este în desfășurare, la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași, întâlnirea membrilor din Europa Centrală din Federația Biblică Catolică (CBF). Lucrările au început marți, 22 octombrie 2019, și pe parcursul a patru zile se discută despre inițiative biblice naționale, pastorația biblică, chestiuni referitoare la statutul acestei subregiuni din cadrul federației.

La încheierea primei zile, participanții s-au întâlnit cu PS Iosif Păuleț și PS Petru Gherghel la catedrala din Iași.

Joi seara, 24 octombrie, în cadrul momentului cultural, va fi prezentarea cărții Viața sfântului Ierenim, scrisă de pr. Ieronim Budulai și un scurt concert susținut de tenorul Marius Boroș.

Programul include și vizitarea unor obiective culturale din Iași și împrejurimi. Liturghia de încheiere va fi celebrată vineri, 25 octombrie, la ora 11.15.

Potrivit site-ului federației, www.c-b-f.org, disponibil în cinci limbi, Federația Biblică Catolică este o uniune sau o alianță de organizații independente și autonome, creată în anul 1969. Membrii federației sunt de două feluri: un membru deplin este o instituție - câte una pentru fiecare Conferință a Episcopilor - însărcinată de Conferință cu slujirea pastorală biblică pe teritoriul acelei Conferințe; membri asociați sunt celelalte instituții (precum edituri, centre pastorale, dieceze individuale sau ordine călugărești) care au acest tip de slujire ca prioritate. Federația este o instituție pontificală, compusă din membri din peste 100 de țări, care are drept scop promovarea și susținerea inițiativelor referitoare la cunoașterea Sfintei Scripturi.

Pr. Eduard Patrașcu, după cinci ani de colaborare cu Federația Biblică Catolică, în ultimii ani fiind și delegat din partea Conferinței Episcopilor din România, a fost numit - de către Comitetul Executiv al FBC, reunit la Roma între 9 și 11 noiembrie 2018 - coordonator al Federației Biblice Catolice, zona Europa Centrală (Austria, Belgia, Croația, Republica Ceha, Danemarca, Germania, Ungaria, Italia, Lituania, Olanda, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Elveția), pentru un mandat de trei ani.

În Aula Magna a Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași se va desfășura sâmbătă, 26 octombrie 2019, simpozionul internațional "Cum să înțeleg Biblia? Chestiuni de hermeneutică și interpretare", organizat de Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, împreună cu Departamentul de Cercetare Biblică al Diecezei Romano-Catolice de Iași. Colaboratori sunt Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași și Federația Biblică Catolică.

Ovidiu Bișog

* * *

Iași: Invitație la simpozionul "Cum să înțeleg Biblia? Chestiuni de hermeneutică și interpretare"


 

lecturi: 1148.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat