Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Verona: Administrarea Mirului în comunitatea românilor catolici

Comunitatea românilor catolici din Verona a trăit o zi de mare sărbătoare duminică, 20 octombrie 2019, deoarece 18 copii și tineri au primit într-un cadru solemn și profund spiritual sacramentul sfântului Mir.

După un an de pregătire, iată că a sosit și mult așteptata sărbătoare a administrării sfântului Mir în comunitatea noastră. În dimineața zilei de 20 octombrie, cei 18 candidați l-au așteptat cu multă nerăbdare și emoție pe Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, pentru a-i unge cu uleiul sfânt și a deveni oficial "soldați ai lui Cristos". S-au pregătit intens și temeinic pentru acest moment studiind Catehismul Bisericii și Sfânta Scriptură, pentru a înțelege prezența misterioasă și salvatoare a Duhului Sfânt în inimile lor, sub coordonarea atentă a părintelui paroh Cristian Burcă.

Preasfințitul, însoțit de alți preoți, a fost întâmpinat de întreaga comunitate în fața bisericii cu pâine și cu sare, toți fiind pregătiți de sărbătoare.

La începutul sfintei Liturghii unul dintre candidați, printr-o poezie, a evidențiat importanța Duhului Sfânt în viața creștinului și necesitatea minunatelor daruri pe care Duhul le revarsă asupra noastră.

Celebrarea a fost intens animată de prezența activă a corului, a întregii comunități, dar în special de către protagoniștii acestei sărbători care prin rugă și cânt l-au invocat pe Duhul Sfânt cu darurile sale. Candidații s-au remarcat și prin participarea activă în cadrul predicii unde au dovedit o bună pregătire întreținând un frumos dialog cu episcopul și răspunzând frumos la întrebările adresate.

Frumoasa celebrare s-a încheiat cu o poezie de mulțumire a celor proaspăt miruiți adresată lui Dumnezeu, Preasfințitului, preoților, părinților, nașilor, tuturor celor care s-au implicat la buna desfășurare a sărbătorii și tuturor celor prezenți.

Sărbătoriții comunității au transmis prin emoția cântecului, a rugăciunii și a participării active o trăire autentică a credinței.

Sperăm că acest eveniment atât de emoționant și plin de har să nu fie dat uitării prea curând, iar tinerii proaspăt miruiți să-și aducă aminte cu mare drag de această zi în care au primit cele mai importante daruri, darurile Duhului Sfânt!

Pr. Cătălin-Cristian Burcă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 octombrie: Verona: Administrarea Mirului în comunitatea românilor catolici (20 octombrie


 

lecturi: 1943.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat