Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut Almanahul "Presa Bună" 2019

La Editura "Presa Bună" a apărut Almanahul "Presa Bună" 2019, cu întârziere din cauza evenimentelor care au marcat primele luni ale anului 2019, culminând cu vizita Sfântului Părinte papa Francisc în România. Redând cuvintele PS Petru Gherghel chiar din introducerea la această ediție, publicația este o "cronică anuală pentru o sfântă datorie", aceea de a nu uita de propriile rădăcini, așa cum spunea Sfântul Părinte la Iași.

În filele acestei ediții, cititorii pot citi informații variate, mărturii de credință impresionante, evenimente marcante din viața Diecezei de Iași și din cea a Bisericii universale.

Anul 2018 a avut în centrul lui pastoral evenimentul beatificării Veronicăi Antal, o tânără creștină martirizată într-un mod brutal la vârsta de 23 de ani, din ură față de fermitatea ei, fundamentată pe credință, de a-și păstra sufletul și trupul în curăție deplină. Date despre biografia ei, mărturii ale unor persoane care au cunoscut-o, evenimentele prealabile beatificării, precum și sărbătoarea liturgică propriu-zisă sunt materialul unei secțiuni din această ultimă ediție a Almanahului.

Cititorii, de orice vârstă și formare intelectuală, în special tinerii, pot citi articole interesante despre Ziua Tineretului de la Satu Mare, Ziua Mondială a Tineretului din Panama, despre textul final al Sinodului dedicat lor, precum și despre îndemnurile cu iz sapiențial și educativ din partea papei Francisc către ei într-o secțiune aparte.

Pe larg este prezentată vizita suveranului pontif în România, orașele unde a oficiat sfinte Liturghii, cu un accent deosebit pe prezența lui la Iași. În sprijinul unei rememorări complete a tot ceea ce a însemnat prezența Sfântului Părinte în capitala istorică a României, Almanahul prezintă discursul pe care la a avut suveranul pontif în fața Palatului Culturii, mărturiile rostite și impresiile pe care le-a lăsat această vizită.

Anul 2018 a fost un an centenar, marcat de întâlniri, comemorări și recviemuri. Și aceste date istorice și informații le sunt oferite cititorilor acestui Almanah.

Ca la fiecare ediție de până acum, Almanahul prezintă o scurtă biografie și informații despre înmormântarea slujitorilor altarului și a persoanelor consacrate pentru care a început veșnicia în patria celor cu-adevărat vii.

O amplă prezentare a Diecezei de Iași, a oficiilor și organismelor diecezane, a numărul de preoți, diecezani și călugări, a structurilor pastorale existente pe teritoriul Bisericii Locale descoperă cititorii în ultima parte a Almanahului care se încheie cu secțiunea "Utile".

Având în mână Almanahul, avem de fapt un compendiu al istoriei contemporane pe arcul temporal unui an întreg, cu toate evenimentele importante pe care, în calitate de creștini, înțelegem să le vedem și să le interpretăm în orizontul credinței noastre și al pășirii spre veșnicie.

Lectură plăcută vă dorim tuturor!

Pr. Cristian Diac

* * *

Almanahul "Presa Bună" 2019
Ed. "Presa Bună", 2019, ISSN 2343-7960, 14x21 cm, 380 p., 17 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 1502.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat