Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ploscuțeni: Adunarea generală a Asociației Kolping Moldova

Membri ai asociațiilor locale din Oituz, Bârlad, Ferăstrău și Ploscuțeni s-au reunit sâmbătă, 19 octombrie 2019, la adunarea generală anuală a asociației Kolping Moldova, la casa Kolping din Ploscuțeni.

Evenimentul a fost precedat vineri seara de întâlnirea tinerilor din Oituz și Ploscuțeni. Tinerii au avut jocuri împreună, rugăciunea și discuții privind programul de sâmbătă. Sâmbătă în paralel cu Adunarea Generală o parte dintre tineri au desfășurat un atelier de lucru împreună cu copii din Ploscuțeni. Tema întâlnirii a fost "pacea". Adunarea generală a început cu impulsul spiritual oferit de pr. Ștefan Ciubotaru, praeses al asociației la nivel diecezan, după care a fost salutată prezența membrilor unei asociații nou-înființate, Familia Kolping din Ferăstrău, cu dorința de a ne fi alături cât mai mult timp. După prezentarea situației financiare, au fost analizate acțiunile inițiate și desfășurate în acest an asociativ la nivel regional, scoțându-se în evidență punctele forte și căutând soluții pentru acțiunile viitoare. Printre acestea merită amintite întâlnirile de formare pentru tineri și familii, taberele de muncă, proiectul "Încalță un copil", ajutorul dat de voluntarii noștri la întâlnirea cu Sfântul Părinte papa Francisc de la Iași, dar și programul "Let's do it, Romania!", la care s-au alăturat voluntarii din Oituz.

De asemenea, s-au stabilit direcții pentru activitățile de la acest final de an dar și cele care vor fi desfășurate în anul viitor: "Ziua de rugăciune Kolping" de pe 27 octombrie, rugăciune care va fi îndreptată ca mulțumire pentru activitatea asociației Kolping Internațional, ziua de formare pentru tineri de la Oituz, din 16 noiembrie, proiectul "Încalță un copil", 4-6 decembrie, întâlnirea familiilor, Oituz, 28 decembrie, zi de formare pentru familii, 29 februarie, Calea Crucii pe dealul Ciciola - Valea Mare, 4 aprilie, tabăra de muncă pentru tineri, Ploscuțeni, aprilie. La consiliul director care va avea loc la Bârlad, la 18 ianuarie 2020, se vor stabili detaliile pentru celelalte activități din anul 2020.

Tot în cadrul acestei adunări au existat propuneri privind organizarea zilei de rugăciune Kolping pe viitor, vizitarea asociațiilor locale de către praeses și președinte pentru a oferi încurajare și sprijin membrilor, pelerinaj al tinerilor la Cacica, prilej de interiorizare spirituală, dar și de formare asociativă și culturală, organizarea unei strângeri de alimente pentru Centrul educațional de la Oituz.

Părintele Ștefan Ciubotaru a împărtășit din experiența participării la proiectul de formare în doctrina socială a Bisericii, prezentându-ne pașii ce urmează a fi urmați pentru ca această învățătură să ajungă în comunitățile noastre.

Mulțumind bunului Dumnezeu pentru binecuvântările sale dorim tuturor spor în toate!

Monica Benedic

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 octombrie: Ploscuțeni: Adunarea generală a Asociației Kolping Moldova


 

lecturi: 855.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat